Menu

Slovenija u Hercegovini: Od travnja vinjete za Međugorje

Slovenija u Hercegovini: Od travnja vinjete za Međugorje

Jučer je na sjednici Općinskog vijeća Čitluk usvojena Odluka o uvođenju zone posebnog prometnog ustroja na lokalnim prometnicama u naseljima Međugorje, Bijakovići i Vionica, općina Čitluk i usvajanje prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju (naplati) posebnog komunalnog doprinosa - ekološke pristojbe.

Na inicijativu MZ Međugorje i MZ Bijakovići vijeće je usvojilo i odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju (naplati) posebnog komunalnog doprinosa - ekološke pristojbe.

Naime, ovom odlukom su utvrđeni obveznici uplate doprinosa, visina posebnog doprinosa, način prikupljanja sredstava, djelatnosti koje će se financirati od sredstava prikupljenih doprinosom, kontrola i nadzor nad provođenjem odluke i kaznene odredbe, a sugestije za izmjene, posebice iz MZ Bijakovići odnosili su se na utvrđene zone za smještajne objekte.

Navedena odluka na vijeću je bila u obliku prednacrta i nacrta, vezano za donošenje ove odluke održane su i dvije javne rasprave na kojima su svi imali priliku iznijeti svoje prijedloge, a na jučerašnjoj je sjednici konačno i usvojena Odluka o uvođenju zone posebnog prometnog ustroja na lokalnim prometnicama u naseljima Međugorje, Bijakovići i Vionica, općina Čitluk koja će se primjenjivati od 01. travnja 2013. godine.

Ovom odlukom uvodi se zona posebnog prometnog ustroja na lokalnim prometnicama u naseljima Međugorje, Bijakovići i Vionica, te se propisuju uvjeti, način korištenja, naknada za uporabu i mjere za provođenje Odluke.

Prilikom izrade odluke Povjerenstvo imenovano za izradu iste razmatralo je sve aspekte odluke, ponajviše cijenu i položaj domaćih prijevoznika, te na kraju izradilo Odluku koja je prva ovakve vrste u BiH i koju su vijećnici na 4. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk jednoglasno usvojili.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka