Menu

Poljoprivrednici najavili prosvjede zbog neisplaćenih poticaja

Poljoprivrednici najavili prosvjede zbog neisplaćenih poticaja

Poljoprivreda u FBiH je na koljenima, a teško stanje dodatno je pogoršano zbog duga od oko 25 milijuna KM koji Federalno ministarstvo poljoprivrede nije isplatilo poljoprivrednicima na ime poticaja iz 2012., čulo se na sastanku Koordinacije poljoprivrednih udruženja Federacije BiH u Bugojnu.

Iznesene su i tvrdnje da je dug prema poljoprivrednicima puno veći, odnosno da se radi o iznosu i do 37 milijuna KM, te da je, u druge svrhe već potrošeno 50 posto planiranih sredstava iz ove godine.

Ovom prilikom doneseni su i konkretni zaključci koji bi trebali rezultirati poboljšanjem stanja u poljoprivredi Federacije BiH.

Kordinacija udruženja poljoprivrednika FBiH odbacuje u potpunosti program poticaja za 2013. koji je predložen od Federalnog ministarstva poljoprivrede i insistira na hitnoj isplati obaveza iz prošle godine, nevezano za taj program. Od nadležnih institucija bit će zatražena ubrzana istraga u vezi neisplaćenih poticajnih sredstava iz 2012.

Ukoliko problemi poljoprivrednih proizvođača ne budu riješeni do 31. ožujka najavljeni su prosvjedi poljoprivrednika na području cijele FBiH.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka