Menu

Što treba biti odgovor na Bakirov scenarij gaženja Daytonskog sporazuma i ustavnih prava Hrvata?

Lider SDA Bakir Izetbegović nakon razgovora s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem danas je jasno razotkrio strategiju vladajuće bošnjačke politike. Insistirat će na poštivanju Ustava, a u praksi ga brutalno gaziti i provoditi politiku pretvaranja Federacije u bošnjačku repliku Republike Srpske. Ta strategija jasno je izražena u Izetbegovićevoj izjavi kada u prvoj rečenici kaže kako će SDA insistirati na dosljednoj primjeni Ustava BiH, da bi već u sljedećoj koristeći se Bajrovićevo- Suljagićevskom retorikom o “teroru manjine” najavio kako će u praksi brutalno gaziti temeljene ustavne odredbe.

Više...

VIDOVIĆ ZA HMS: Riječ je o kontinuitetu prevrtljivosti SDA, iluzorno očekivati bilo kakav iskorak bošnjačke politike

-Iz moje perspektive gledano bio bih iznenađen da se Izetbegović postavio drugačije. Ovdje je riječ o kontinuitetu političke prevrtljivosti SDA kao vodeće bošnjačko-muslimanske političke snage, čemu u većoj ili manjoj mjeri svjedočimo de facto od početka višestranačja u BiH, rekao je politolog Danijel Vidović, komentirajući za Hrvatski Medijski Servis današnju izjavu predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, kako neće pregovarati oko izmjena izbornog zakona sve dok ne bude formirana nova Vlada Federacije BiH.

Više...

Evo na što su se obvezeli Čović i Izetbegović “Mostarskim sporazumom”

Predsjednik HDZ BiH i HNS BiH Dragan Čović danas je na konferenciji za novinare u Mostaru nakon sastanka s liderom HDZ-a Hrvatske i hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem najavio i sastanak s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem u srijedu. Na tom sastanku dvojica lidera razgovarat će o provedbi drugog dijela “Mostarskog sporazuma”, potpisanog u lipnju ove godine, piše Hrvatski Medijski Servis.

Više...

HDZ BiH neće podržati najavljeno formiranje Vlade u HBŽ-u

Obaviješteni od Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a, kako je Skupština ove županije utvrdila termin održavanja sjednice, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova Vlada HBŽ-a, obavještavamo javnost kako Hrvatska demokratska zajednica BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

Više...