Menu

Zahtjev HDZ-a i HNS-a da se osigura legitimno predstavljanje na svim razinama u skladu je s Mišljenjem Europske komisije

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH te član radne skupine za izmjene Izbornog zakona, Bariša Čolak, izjavio je za Televiziju Herceg-Bosne kako zahtjev HDZ-a BiH i HNS-a da se osigura legitimno predstavljanje hrvatskog, kao i drugih naroda, u Domu naroda i Predsjedništvu BiH nije u suprotnosti, već naprotiv, u skladu s Mišljenjem Europske komisije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Hrvatske stranke zajedno na lokalnim izborima u listopadu

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora na danas održanoj sjednici u Orašju, kroz raspravu o Lokalnim izborima došlo je do jedinstvenog Zaključka i Odluke o zajedničkom nastupu stranaka HNS-a na Lokalnim izborima 2020. godine. Odluka se posebno odnosi na sredine gdje je hrvatski narod izložen svojom brojnošću i mogućnosti preglasavanja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...

RAGUŽ: Hrvati u BiH ne znaju cijeniti svoje žrtve

Neravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH dovodi do neravnopravnosti njegovih brojnih žrtava iz Domovinskog rata, izjavio je za Pogled.ba ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž, komentirajući 26. godišnjicu ratnog zločina Armije BiH u Buhinim Kućama, kada je ubijeno je 36 civila i pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO).

Više...

Kraljević i Ćosić održali sastanak s predstavnicima poljoprivrednika

Sastanak s predstavnicima poljoprivrednika u zgradi Vlade. Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić i dopredsjednik Vlade i ministar financija Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević održali su danas u zgradi Vlade sastanak s predsjednikom Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Draganom Pavlovićem i predsjednikom Udruge poljodjelaca Županije Zapadnohercegovačke i dopredsjednikom Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Dubravkom Vukojevićem.

Više...