Menu

ČOVIĆ ZA HRT: Problematiziranje gradnje Pelješkog mosta nije službeno stajalište BiH, već jedne stranke i par pojedinaca

Što se dogadja s političkim odnosima između Hrvatske i BiH? Nedavno su Vijeće ministara i Vlada RH na zajedničkoj sjednici u Sarajevu utvrdile da su oni dobri, no nakon što je Hrvatska povećala uvozne kvote za voće i povrće iz trećih zemalja, nastao je prijepor čija je kulminacija oštra reakcija iz BiH i zahtjev za prekid gradnje Pelješkog mosta. Zanimljivo, riječ je o stajalištu najveće bošnjačke stranke, SDA, ali ne i službeno države BiH.

Više...

Hercegovcima država nametala sadnju kikirikija, a ne želi podržati uzgoj smilja

Svake godine u Hercegovini se pojavi neki novi biznis. Poput sapunica, najčešće bude hit samo jedno ljeto. Tek poneki novokomponirani biznis održi se nekoliko godina. Kao sada smilje. Od škrte zemlje, tijekom povijesti, Hercegovci su na različite načine preživljavali. Najviše od duhana, vinove loze, povrća, voća i stočarstva. Država gotovo nikada nije poticala autohtonu proizvodnju.
Više...

ČOVIĆ: Političari će se nakon izbora morati baviti teritorijalnom reorganizacijom BiH

Imali smo dosta dobar, rekao bih čak izvrstan posjet Bruxellesu. Vrlo sadržajni su bili razgovori s visokim dužnosnicima Europske unije. BiH evidentno može kazati da ima prijatelje i partnere unutar EU, ali moramo razumjeti da osnovne stvari koje smo im predočili prije godinu i pol kako bi predali aplikaciju i dobili upitnik, moramo odraditi. Određene stvari moramo jasno staviti u svoje agende i izvršavati ih kao takve. Posebno Mehanizam koordinacije mora do kraja profunkcionirati – izjavio je za Fenu predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sumirajući rezultate dvodnevnih razgovora u Bruxellesu.

Više...