Menu

Evo što predviđa Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih korona virusom u FBiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, predložila da Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, uzrokovanih pandemijom korona virusa, bude donesen u Parlamentu FBiH po hitnom postupku, u skladu s članom 191. Poslovnika Zastupničkog i članom 186. Poslovnika o radu Doma naroda, koji predviđaju da zakon može biti donesen i po hitnom postupku samo ako uređuje odnosi i pitanja za čije uređivanje postoji neodložna potreba i ako bi njegovo donošenje u redovnom postupku moglo izazvati štetne posljedice za Federaciju FBiH, navodi se u priopćenju Federalne vlade koje prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Trebamo početi proizvoditi medicinsku opremu, pojedinačno nitko neće uspijeti, moramo raditi zajedno

Po povratku iz Zagreba gdje je otišao kako bi, nakon strašnog potresa, iskazao solidarnost hrvatskom premijeru Andreju Plenkovići i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, ali i s njima razgovarao o uzajamnom pomaganju u borbi protiv Corona virusa, te uključivanju BiH u europske fondove pomoći, predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović odmah je otišao u 14-dnevnu izolaciju, kako to nalažu epidemiološke mjere u BiH. Iz svog doma elektronskim putem odgovarao je na brojna pitanja Hrvatskog Medijskog Servisa o borbi protiv epidemije Corona virusa.

Više...

ČOVIĆ IZETBEGOVIĆU: Ne može razgovarati o zaštiti konstitutivnih naroda u Mostaru, a to ne tretirati na državnoj razini

“Razgovori koje smo danas vodili pokazali su da možemo napraviti iskorak i tražiti trajna rješenja za neke probleme. Bilo je govora o izbornom procesu u Gradu Mostaru. Izbora će svakako biti pa sada moramo doći do rješenja u parlamentarnoj proceduri”, rekao je predsjednik HDZ-a Bih Dragan Čović nakon sastanka s izaslanstvom SDA, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Više...