Menu

HRVATSKA KAO „ZAJEDNIČKI NEPRIJATELJ“ Jedini integrativni faktor bošnjačko-srpskog Predsjedništva BiH

Aktualni saziv Predsjedništva BiH u kojem Hrvati nemaju svog predstavnika izabran je na izborima 7. listopada, a dužnost preuzeo 20. studenog na svečanoj inauguraciji. Od inauguracije pa do danas prošlo je 149 dana (sto četrdeset devet), a trojka u sastavu Dodik, Džaferović i Komšić redovitu sjenicu održala je samo dva puta za 4 mjeseca. S druge strane, Pravilnik o radu Predsjedništva BiH u članku 18, stavak 3. pak navodi da „U pravilu, Predsjedništvo održava redovitu sjednicu jednom u 14 dana.“

Više...

TIHE LIKVIDACIJE Eutanazija hrvatskoga naroda u BiH počela je i prije ubojstva Joze Leutara

To je zaista, zaista prešlo jednu mjeru, ti mudžahedini, zajedno sa AID-om i Aktivnom muslimanskom omladinom, stoje iza svih terorističkih zločina na području Središnje Bosne, i ovaj najnoviji slučaj oko Leutara. Ja ću vam iskreno reći, nakon Leutara, ništa više nije isto kod nas”, govorio je svojevremeno Ante Jelavić, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Franji Tuđmanu, predsjedniku Republike Hrvatske.

Više...

Hercegovci sade masline i smilje, a ministar poticaje usmjerava u stočarstvo

Danak zbog slabe zastupljenosti hrvatskih kadrova u institucijama u resoru poljoprivrede plaćaju poljoprivredni proizvođači u Hercegovini i Posavini. Dok se poljoprivrednici u ovim krajevima bore za puko preživljavanje, a mahom se bave biljnom proizvodnjom, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kojim od izbora općih izbora 2014. godine gospodari Šemsudin Dedić, SDA-ov ministar iz Krajine, glavninu poticaja usmjerava u animalnu proizvodnju.

Više...