Menu

SDA NEMA IZBORA Komšić Bakiru beskoristan, jedina opcija “narodnjačka koalicija”

Iako se, na prvi pogled, čini kako ima mogućnost birati koalicijske partnere u Federaciji BiH, SDA zapravo i nema izbora. Nakon što su, najprije Naša stranka, a potom i Glavni odbor SDP-a odlučili kako neće sa Strankom demokratske akcije u vlast ni na jednoj razini, a DF prema tvrdnjama predsjednika te stranke Željka Komšića odlučio kako će slijediti odluku Partije, ma što “drugovi odlučili”, u sarajevskim medijima špekuliralo se kako nije isključena mogućnost da SDA, ipak, privoli Komšića na koaliciju na federalnoj razini.

Više...

Ostale će u Domu naroda FBiH opet 
predstavljati Sejad, Rasim, Aner...

Autohtone nacionalne manjine ni u ovom mandatu neće imati svoje predstavnike u Parlamentu Federacije BiH. Posredni izbori izaslanika u federalni Dom naroda pokazali su da sedam mjesta rezerviranih za one koji nisu pripadnici triju konstitutivna naroda ne popunjavaju stvarni predstavnici ili barem pripadnici nacionalnih manjina, već ostali koje su sarajevske stranke progurale u županijske skupštine samo kako bi imale što veći utjecaj u gornjem domu entitetskog Parlamenta.
Više...

BiH KAO SIMETRIČNA FEDERACIJA Što podrazumjeva briselska nadogradnja Daytona koju zagovara Deklaracija HNS BiH?

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine na svom osmom zasjedanju u Mostaru usvojio je Deklaraciju u kojoj se, među ostalim, govori o daytonskoj BiH kao neostvarenoj državi u dubokoj ustavnoj, institucionalnoj i političkoj krizi te potrebi “europeizacije Daytona” kroz “bruxellesku nadogradnju”. Bosna i Hercegovina treba biti uređena kao simetrična federalna država koja će u potpunosti uvažiti njena tri konstitutivna naroda,  navodi se u Deklaraciji, piše Hrvatski Medijski Servis. 

Više...