Menu

U višenacionalnoj BiH već funkcionira građanski koncept. Na štetu Hrvata!

Izborni rezultati u BiH takvi su da je više onih bez kojih se ne može, nego onih koje bi se lako moglo zaobići u formiranju vlasti. Od početka je jasno da su HDZ, SNSD i SDA pobjednici u hrvatskom, srpskom i bošnjačkom biračkom tijelu, ali zbog kompliciranog sustava vlasti teško je ili nemoguće formirati vlast bez još poneke stranke, a među njima su najjače one koje sebe nazivaju “građanskim”.
Više...

Raguž: Na djelu je kriptofašistički program bošnjačkog nasilja nad Hrvatima

Saborski Odbor za Hrvate izvan Hrvatske odlučio je ažurirati prijedlog Deklaracije Hrvatskog sabora o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i europskom putu BiH na kojem su počeli raditi još prošle godine, a sve s ciljem kako bi se Deklaracija donijela do kraja ove godine. Saborski zastupnik Željko Raguž kaže da je ovo posljednji trenutak da se usvoji ovakva Deklaracija jer je na djelu kriptofašistički program Bošnjaka s ciljem da se nastavi s nasiljem nad Hrvatima.

Više...

Bošnjaci ovise o Izbornom zakonu

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović rekao je u utorak kako će hrvatskim strankama okupljenim oko toga bloka u BiH bošnjački partneri biti one stranke koje podrže izmjenu Izbornog zakona po presudi Ustavnog suda BiH kojom se jamči izbor legitimnih političkih predstavnika iz triju naroda i onemogućava preglasavanje u institucijama poput Doma naroda i Predsjedništva BiH, što je bio slučaj na posljednjim izborima nametanjem Željka Komšića od brojnijih Bošnjaka, piše Večernji list BiH.

Više...

Brkić izvijestio o situaciji u BiH

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić na poziv Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom* Europskog parlamenta jučer je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku koji je za cilj imao razmjenu mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, nakon Općih izbora održanih 7. listopada.
Više...