Menu

Nikšić i Lijanović se natežu oko sazivanja sjednice Vlade FBiH

Nikšić i Lijanović se natežu oko sazivanja sjednice Vlade FBiH

Mi smo pokrenuli rješavanje spora o Vladi FBiH u Ustavnom sudu i dok se to ne riješi neću sazivati redovne sjednice Vlade...

 ...rekao je novinarima u Sarajevu premijer FBiH Nermin Nikšić.

Nikšić je ostavio mogućnost održavanja vanrednih sjednica, a vezano za aktualno stanje s usvajanjem jedinstvenog zakona o povoljnijem umirovljenju u FBiH i povlačenja tranše od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Očekujem da će Ustavni sud ekspeditivno djelovati jer je jasna situacija. Imamo Poslovnik koji je potpuno protuzakonit i protuustavan" pojasnio je Nikšić.

Također, Nikšić je potvrdio da su podnesene kaznene prijave protiv odgovornih za nezakonito mijenjanje Poslovnika o radu Vlade FBiH.

No, za razliku od premijera, dopremijer Federacije ne vidi problem u radu Vlade.

"Vlada FBiH nema nikakvog razloga da ne funkcionira u punom kapacitetu. Vjerujem da će premijer nastaviti sazivati sjednice Vlade, da će voditi sjednice Vlade i potpisivati akte Vlade. Nakon podizanja tužbe protiv mene on je donošenje odluke prenio na sudska tijela i kakva god bude vjerujem da će on potpisati tu odluku, a ja ću je poštovati", istakao je Jerko Ivanković Lijanović.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka