Menu

Potreban novi “ustavni dogovor” legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda

Potreban novi “ustavni dogovor” legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda

Svaka nova kriza novi je dokaz da je ovakav ustavnopravni ustroj dosegao limite i nema izgleda osigurati samoodrživost BiH, smatra predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom Saboru dr Božo Ljubić, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Ljubić vjeruje da je izlaz u novom “ustavnom dogovoru predstavnika tri naroda.

- Nama treba novi “ustavni dogovor” legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda, a iskustvo pokušaja promjena Ustava zadnjih petnaestak godina uči nas da te promjene nije moguće donijeti kroz postojeće zakonodavno tijelo,kaza je Ljubić u intervju za sarajevski tjednik “BH Dani”.

Komentirajući to što su zastupnici bošnjačkih stranaka u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta usvojili Rezoluciju o osudi inicijativa za federalizaciju BiH Ljubić je  kazao kako očekujem da promisle što su uradili i kakvu su poruku time poslali.

- Je li opravdano strahovati da sljedeći korak može biti ukidanje prava na hrvatski jezik ako se isti ili neki novi “Mašić” dosjete kako bi bilo racionalno da u Bosni i Hercegovini postoji samo bosanski jezik, jer to bi sigurno smanjilo troškove tiskanja dokumenata na tri jezika, i tako dalje. Naravno, bošnjačka većina je i to u stanju izglasati. Zar zbilja netko očekuje da takva Bosna i Hercegovina može biti prihvatljiva za Hrvate, da li takva Bosna i Hercegovina može opstojati, upitao se Ljubić

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka