Menu

IMAMOVIĆEVA BIH: Kako će izgledati FBIH nakon što se ukinu kantoni?

IMAMOVIĆEVA BIH: Kako će izgledati FBIH nakon što se ukinu kantoni?

Kako bi izgledala nova FBIH da se danas provede najava Jasmina Imamovića o ukidanju kantona.Kao što znamo apsolutno svi kantoni su pozdravili ideju o samoukidanju. Nitko nema pravo zabraniti kantonima da se ukinu.

To je osnovni smisao demokracije,da federalne jedinice, ako ne žele da postoje, proglase svoje samoukinuće. Kao što nitko nema pravo županijama da odbiju samoukinuće.

Što će se događati nakon samoukinuća kantona. Općine koje budu protiv izravne nadležnosti FBIH tražit će pripajanje nekoj od županija, ili će same postati kanton, prema švicarskom principu.

Županije koje ne budu htjele da se samoukinu, poučene gorkim iskustvom 94.e , što znači prenijeti ovlasti na Sarajevo ostat će u odnosu s FBIH kao što su i danas.

Dobije se jednostavno sljedeća karta. FBIH sastavljena od 4 županije koje federiraju s Federacijom. Općine koje ne žele direktnu nadležanost FBIH uspostavljaju posebne veze sa županijama. Stvara se totalna zbrka. Općine u županijama koje žele izlazak iz nadležnosti županija traže da ih županije puste iz svog sastava. Načelnik Konjica već je najavio da želi preći ka Sarajevu.

Ukratko, Jasmin Imamović, pokretač je federalizacije u BIH. Prema europskom modelu.

Prirodnim putem, direktnom demokracijom, FBIH se transformira, nizom referenduma, u uniju dvaju federalnih jedinica. Prema ekonomskim povijensim i svim drugim kriterijima.

Slava Imamoviću. Neka je veći rahat duši njegovoj. Čovjek koji je rješio hrvatsko bošnjačke odnose. Čovjek koji je opalio čvoku Damiru Mašiću. I koji je vratio nadu u bolju BIH. Dajmo ga za hrvatskog člana Predsjedništva BIH!

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka