Menu

AMERIČKI KONGRESNICI KOD ČOVIĆA I IZETBEGOVIĆA: Pojačati sigurnost zapadnog Balkana i borbu protiv terorizma i ekstremizma

AMERIČKI KONGRESNICI KOD ČOVIĆA I IZETBEGOVIĆA: Pojačati sigurnost zapadnog Balkana i borbu protiv terorizma i ekstremizma

Članovi Prеdsјеdništva BiH primili izaslanstvo Kongresa Sjedinjenih Američkih Država na čelu sa povjerenikom Devinom Nunesom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Povjerenik Devin Nunes, predsjedatelj Stalnoga povjerenstva za obavještajne poslove Zastupničkog doma SAD-a je iskazao zahvalnost na prijemu i dobrodošlici predsjedatelju dr. Draganu Čoviću i članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili za dosadašnju pomoć i potporu, te proaktivnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Oni su informirali goste o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, s posebnim osvrtom na europske integracije, ističući da je Bosna i Hercegovina snažno opredijeljena da održi pozitivan zamah i da nastavi s reformskim procesima i napretkom u ispunjenju uvjeta za stjecanje statusa kandidata za članstvo u EU. Rečeno je da u Bosni i Hercegovini postoji jedinstven stav kada je u pitanju aktiviranje Akcijskoga plana za članstvo (MAP) u NATO-u, te da se odvijaju potrebne aktivnosti vezano za ispunjenje neophodnih tehničkih uvjeta za aktivaciju.

Povjerenik Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Bosna i Hercegovina sprovela i iskazao punu potporu Sjedinjenih Američkih Država u pravcu jačanja institucija, vladavine prava i demokracije. Zaključeno je da stabilnost regije predstavlja prioritet i da je potrebno sprovesti potrebne reforme unutar Bosne i Herecgovine, te intenzivirati suradnju sa susjednim državama, kako bi se pojačala sigurnost Zapadnog Balkana.

Sugovornici su se složili da je od zajedničkog interesa za obje zemlje jačanje međusobnih bilateralnih i multilateralnih odnosa na svim poljima, s posebnim težištem na suradnji u borbi protiv terorizma i ekstremizma.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, sastanku je nazočila savjetnica Diana Čekić.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka