Menu

Čović: SDA će na kraju prihvatiti izmjene Izbornoga zakona, sad samo odugovlače

Čović: SDA će na kraju prihvatiti izmjene Izbornoga zakona, sad samo odugovlače

Ja vas uvjeravam da će se izbori održati sljedeće godine, kazao je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za N1.

 

"Da bismo održali izbore to nam treba (promjena Izbornog zakona BiH). Mi smo zajedno sa SDA radili na ovome godinu i pol dana i kad smo shvatili da je dio igre partnera s kojim pričamo samo da razvlači.. Cilj je bio da se ništa ne uradi", kazao je Čović.

Također, izjavio je kako je bitno da "hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne biraju oni koji se ne predstavljaju kao Hrvati i sve smo riješili". 

"Neka biraju Hrvati, a ne kao u prethodnim godinama kada ga biraju glasovi 200-300 hiljada Bošnjaka iz Sarajeva. Promijenit ćemo Izborni zakon, pa neće moći. Prihvatit će SDA na kraju ovaj prijedlog. To sam rekao više puta, Izetbegović me demantirao ali to je u osnovi prijedlog SDA. Očekujem podršku svih koji se zaklinju u europski put BiH. Ja vas uvjeravam da će se izbori održati naredne godine", smatra Čović.

Dodao je kako se koalicija na državnoj razini raspala i da "jednostavno ne funkcionira".

"Koalicija se raspala, jednostavno ne funkcionira. BiH se mora očuvati kao cjelovita država, ona se ne smije podijeliti ali se mora iznutra reorganizirati. Mi smo u stalnoj borbi tko je žrtva prošlog rata, kakve će beneficije imati da bi iskompenzirala ovo vrijeme u proteklih dvadeset godina i na kraju kako prevariti onog drugog".

Čović je izjavio i kako ne postoji nikakva "njemačka inicijativa" kojoj bi cilj bio pretvoriti BiH u unitarnu državu.

"Inicijativa o kojoj se danas priča apsolutno ne postoji. Njemačka je preozbiljna država da bi svakih 15 dana mijenjala stav o zemlji kao što je BiH. Ja mislim da nikakav interes nije bio nikakvog hrvatskog političkog centra niti medija da pravi takav spin. Njemačka je vrh svjetske globalne politike, za nju je BiH u vanjskoj politici jedno malo mjesto. Oni su kazali šta misle o BiH na posljednjoj sjednici Europskog parlamenta", kazao je Čović.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka