Menu

HSK Izetbegoviću: Godinama slušamo Vaše stalno ponavljanje lažnih izjava i diktatorskog postupanja prema Hrvatima u BiH

HSK Izetbegoviću: Godinama slušamo Vaše stalno ponavljanje lažnih izjava i diktatorskog postupanja prema Hrvatima u BiH

Na najnovije izjave Bakira Izetbegovića i njegovu “nedemokratsku politiku prema uređenju BiH” u ime Hrvatskog svjetskog kongresa reagirali su predsjednik Vinko Sabljo i glasnogovornik Šimun Šito Ćorić. Njihovo otvoreno prosvjedno pismo prenosimo u cijelosti:

 Poštovani gospodine Izetbegoviću, godinama slušamo Vaše stalno ponavljanje lažnih izjava i diktatorskog postupanja u odnosima Bošnjaka i Vas osobno prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao i prema Republici Hrvatskoj, ali jednako tako doživljavamo i Vašu nedemokratsku politiku prema uređenju BiH.

Sada ste svoje neistinite i često jednosmjerne izjave prilično zaokružili u jednoj emisiji na HRT-u, i to bez ikakvih argumenta, ne brinući se mnogo za osnovne moralne postavke istinoljubivosti. Kao da danas, primjerice, svi mi točno ne znamo, koliko su u cjelini Hrvati stradali i patili od Muslimana, a koliko Muslimani od Hrvata u tom nesretnom međusobnom sukobu, pa treba li Hrvatima vlastita televizija ili da Vi ne možete davati naredbe Vladi RH i EU kako je najbolje kraj Neuma povezati RH! A da Vašu i bošnjačku notornu nezahvalnost RH za ono što je za Muslimane u ratu sve učinila i ne spominjemo!

Vi odavno totalno nerealno nastavljate kobne pogreške Alije Izetbegovića koje su donijele najviše štete bošnjačkom narodu, ali i svim drugim narodima i građanima u BiH i susjednim zemljama. Prošlomjesečno javno svjedočenje Vašega bošnjačkog političara i generala Armije BiH Sefera Halilovića također pokazuje da je to prevrtljivo političko „muljanje i petljanje" A. Izetbegovića bilo „velikim dijelom" krivo „za rat na prostoru bivše Jugoslavije". Način Vašeg dvoličnog postupanja i duhovne agresije najbolje ilustriraju Vaši puleni, koji su, primjerice, pretiskali i na sve strane slali „originalnu" Povelju Kulina bana Dubrovčanima iz 1189.godine, kao usput ispustivši njen početak s 'U ime Oca i Sina i Duha Svetoga...', te proglašavajući ga „djedom muslimana" u BiH. Kao da ne znate vaše korijene! Sigurno znate da su osmanlijsko-muslimanski agresori okupirali BiH tek tri stoljeća nakon Kulina, da je on primao papina legata Ivana od Casamaria na Bilinom Polju i pred njim izražavao vjernost katoličkoj vjeri, kao i to, da su se Vaši kršćanski predci mnogo kasnije pod osmanlijskim zulumom poturčili i tako imali neke sasvim druge muslimanske djedove.

Očito, kako niste u stanju ni u čemu parirati Srpskom narodu i njegovim vođama u BiH, nasilnom politikom svim silama godinama pokušavate kroz poluge moći Federacije BiH staviti pod bošnjačku čizmu Hrvatski narod u BiH. Na drugoj strani, Vi dobro znate koliko imate ograničen utjecaj na našu cjelovitu zajedničku zemlju BiH, koliko je „drže" Srbi na čelu s Miloradom Dodikom, koliko Hrvati na čelu s Draganom Čovićem, a koliko Bošnjaci s Vama na čelu. Zar stvarno mislite da s tog „bošnjačkog" ograničenog prostora i moći možete stalno govoriti u ime cijele BiH i nametati svima svoju volju?! Ako niste u stanju politički ispravno prosuđivati, onda valjda znate sračunati tu jednostavnu stvarnost i prema njoj se ravnati na dobro svoga naroda i cijele zemlje. Da Vaši stavovi i tvrdnje nisu tragične, bolesno bahate i da ne mirišu na nekadašnji osmanlijski zulum u rukavicama, bile bi samo komične i rugalačke.

Vinko Sabljo, predsjednik HSK Šimun Šito Ćorić, glasnogovornik HSK

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka