Menu

Vijeće ministra BiH o nezakonitim migrantima i propusnost granice

Vijeće ministra BiH o nezakonitim migrantima i propusnost granice
Vijeće ministara BiH danas će razmatrati informaciju s prijedlogom mjera koje trebaju biti hitno poduzete, s fokusom na nezakonite migrante i propusnost granice, prije svega sa istočnim susjedima BiH.
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić jučer je nakon sastanka Koordinacijskog tijela za pitanje migracija u BiH izjavio da su pripremili akcijske i druge planove, koji će biti usvojeni na Vijeću ministara, s preciznim aktivnostima, nositeljima i rokovima za njihovu realizaciju. Na predloženom dnevnom redu sjednice Vijeća ministara su i nacrti zakona o elektronskim komunikacijama, o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju institucija BiH, te o postupku imenovanja na razini institucija BiH.
Treba biti razmatrana i informacija o paketu proširenja čiji je predlagač Direkcija za europske integracije, te mišljenje "Proširenje: uključivanje lokalnih i regionalnih razina vlasti zapadnog Balkana u EU makroregionalne strategije i inicijative prekogranične i transnacionalne suradnje" koje je pripremio generalni izvjestitelj Komiteta regije EU Franz Schausberger. Među 38 točki predloženog dnevnog reda je i informacija o perspektivama za BiH za razdoblje 2019-2021. godina.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka