Menu

Sa skupa u Mostaru lideri HDZ-a BiH poslali jake poruke

Sa skupa u Mostaru lideri HDZ-a BiH poslali jake poruke

Predizborni skup HDZ-a BiH i koalicije stranaka Hrvatskog narodnog sabora održan je večeras u Mostaru.

Sportska dvorana Bijeli Brijeg u Mostaru bila je prepuna, a dužnosnici su poslali jake poruke…

Predstavljen je cilj i vizija budućnosti BiH i hrvatskog naroda, prije svega života u demokratskoj državi sa tri ravnopravna naroda.  Lideri su jasno poručili da ćemo 8. listopada imati izabrane legitimne predstavnike svih naroda, prenosi Večernji.ba

Skupu su se obratili Damir Džeba, Neveko Herceg, Jelka Milićević i Darijana Katić.

Potporu skupu i strankama okupljenim oko HDZ-a BiH i HNS-a BiH pružio je premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je pozvao sve da izađu na izbore 7. listopada i daju svoj glas Draganu Čoviću.

Gledajući vas ne mogu se oteti utisku koliko smo mi Hrvati privilegiran narod, imamo jedno srce i dvije prekrasne domovine. Veliko je poštovanje koje mi imamo prema Bosni i Hercegovini, trima narodima, veliku podršku dajemo svim pozitivnim procesima posebno onim euroatlanskim”, rekao je Plenković okupljenima i dobio ovacije.

Najveće ovacija ipak je dobio Hrvatski član predsjedništva dr. Dragan Čović koji je istakao da neće dopustiti da se kriminalizira Domovinski rat i  da će na izborima pobjediti ZAJEDNIŠTVO. Ono nije samo za Hrvate, zajedništvo je i za našu braću i prijatelje Bošnjake i naše prijatelje Srbe. To je snaga najmalobrojnijeg naroda u BiH, rekao je Čović i istakao:

“Ne grlim se ja s bilo kakvim ratnim zločincima, ja se grlim s časnim predvodnicima obrane hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Pravosuđe mora biti nezavisno od bilo koga, to je osnov da mladi ljudi imaju vjeru u ovaj prostor. Nikada, ali baš nikada, ovdje neće imati mjesta unitarna, jednonacionalna i građanska Bosna i Hercegovina.

U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Drača, Monija Jarak, Dražen Žanko i Mate Bulić, prenosi Hercegovina.info

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka