Menu

U Mostaru prosvjedi zbog izbora Željka Komšića

U Mostaru prosvjedi zbog izbora Željka Komšića

Prosvjed zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH održat će se u četvrtak u Mostaru. Prosvjed pod nazivom “RIP Democracy BiH” započet će okupljanjem kod Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u 18:00 sati, odakle će krenuti povorka prema Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kako je navedeno u opisu događaja, prosvjednici će povorkom i polaganjem svijeća pred Uredom iskazati svoje nezadovoljstvo.

Istaknuto je kako je vrijeme da se reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima.

Hrvatska mladost organizira prosvjednu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci da iskažemo sućut demokraciji u BIH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali što mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Za ovaj događaj očekujemo opću mobilizaciju svih organizacija, navedeno je u pozivu.

Istaknuto je i kako je vrlo važno da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijet o preglasavanju Hrvata.

Ovo nije samo poziv, ovo je naša dužnost, zaključeno je u opisu.

Na Facebooku je organiziran istoimeni događaj, a prvi pobornici prosvjeda počeli su najavljivati dolazak.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka