Menu

SIP TRESE SEX AFERA Subašića optužuju da je poslao pismo mužu navodne Petrićeve ljubavnice

SIP TRESE SEX AFERA Subašića optužuju da je poslao pismo mužu navodne Petrićeve ljubavnice

Agencija za državnu službu (ADS) BiH pokrenula je disciplinski postupak protiv Jakufa Subašića, državnog službenika u Tajništvu SIP-a BiH, jer je navodno Subašić 13. travnja 2019. godine u poštanski ured boj 71123, na adresi Zmaja Jovina 9 u Istočnom Sarajevu, predao pismo koje je dostavljeno Esadu Mavriću na adresu Ureda Vijeća Europe u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu kojim se njegova supruga optužuje za ljubavnu vezu s predsjednikom Središnjeg izbornog povjerenstva, odnosno Brankom Petrićem.

Neven Akšamija, direktor ADSBiH, potvrdio je za „Dnevni avaz“ da je Agencija morala donijeti rješenje o disciplinskom postupku jer je to od nje tražio SIP, odnosno zahtjev je, uz određene dokaze u koje se ubraja i videosnimak, dostavio generalni tajnik SIP-a.

No, Akšamija je kazao da je videosnimka zapečaćena i da on, odnosno Agencija, nisu ulazili u zakonitost toga kako je on pribavljen.

-O svemu će odlučivati Disciplinska komisija formirana u ovom predmetu – kazao je Akšamija.

Prema nekim informacijama, snimak koji je dostavljen uz prijavu protiv Subašića potječe iz poštanskog ureda u Istočnom Sarajevu, odakle je navodno odaslano sporno, kompromitirajuće pismo.

Također, prema neslužbenim informacijama, snimak je od pošte u Istočnom Sarajevu zatražio Branko Petrić, predsjednik SIP-a.

„Dnevni avaz“ od jučer istražuje ovu aferu, te s upit o ovoj skandaloznoj situaciji uputili i Subašiću i Petriću, ali i svim ostalim članovima SIP-a BiH, od kojih još čekaju odgovor.

Navedene sarajevske novine neslužbeno doznaju da je Subašić protiv SIP-a pokrenuo postupak pred Agencijom za zaštitu osobnih podataka BiH, kojoj se žalio na Komisiju i njeno postupanje prema njemu.

Petar Kovačević, direktor Agencije, nije htio potvrditi za „Avaz“ informaciju da oni postupaju po Subašićevoj prijavi, jer je kazao da se u takvim slučajevima mora prvo izjasniti prijavitelj.

Kako doznaje „Avaz“, najnovija afera u SIP-u kojom će se baviti Disciplinska komisija okončat će se na način da protiv Subašića nema konkretnih dokaza da je počinio neko kazneno djelo ili prekršaj.

No, postavlja se pitanje tko i kako te na čije zahtjeve distribuira snimke s videonadzora u ustanovama, poduzećima i institucijama u BiH, u ovom slučaju iz pošte.

Doznaje se da je Subašić uzeo godišnji odmor, a da je s posla posljednjih dana odsutna i službenica koja je prozvana za ljubavnu vezu s Petrićem.

Faksimil rješenja ADS BiH o pokretanju postupka protiv Subašića | Foto: Dnevni avaz

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka