Menu

Čović: Zajedništvo važno kako bi budućnost Hrvata u Posavini bila još svjetlija

Čović: Zajedništvo važno kako bi budućnost Hrvata u Posavini bila još svjetlija
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas u Derventi na sjednici Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina na kojoj je razgovarano o položaju Hrvata u ovom entitetu, aktivnostima i drugim značajnim pitanjima na ovom području, priopćeno je iz HDZ-a BiH.
Sjednicu koja je održana u domu Hrvatskog kulturnog društva Napredak, predvodio je Josip Jerković, predsjednik RO HDZ BiH Posavina i dopredsjednik RS-a, koji je Čovića i stranačko izaslanstvo upoznao o projektima koji su na području Posavine realizirani zahvaljujući dužnosnicima HDZ-a BiH sa državne, entitetske i lokalnih institucija vlasti. Istaknuta je i potpora povratku Hrvata u Posavinu, gdje su izdvojena značajna sredstva, kako za obnovu stambenih jedinica, tako i za obnovu crkvi i društvenih domova. Jerković se zahvalio svima koji su do sada prepoznali potrebe povratnika, a na susretu je razgovarano i potrebitim infrastrukturnim projektima.
Osvrćući se na provedene unutarstranačke izbore u Regionalnom odboru HDZ-a BiH Posavina, Jerković je naglasio kako RO Posavina ima još dosta prostora za širenje svog utjecaja, ima potencijala za novi iskorak za dobrobit hrvatskog naroda i ostvarenje njegove pune ravnopravnosti u BiH. „Puno posla je još pred nama, ali samo ustrajno i zajedničkim snagama možemo ostvariti sve zacrtane ciljeve“, rekao je Jerković.
Čović je izrazio zadovoljstvo prezentiranim aktivnostima i projektima koji se provode na području Posavine, te je istaknuo da je zajedništvo važno kako bi budućnost Hrvata na ovim područjima bila još svjetlija.
Također, dogovoreno je da će se kroz sve razine vlasti, pomoći realizirati sve navedene projekte. Nakon sastanka izaslanstvo HDZ-a BiH nazočiti će svečanom blagoslovu temelja novog Franjevačkog samostana sv. Marka Evanđelista na Plehanu.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka