Menu

Nema više predsjednika i dopredsjednika, princip "bar jedan" u odlukama Vlade...

Nema više predsjednika i dopredsjednika, princip "bar jedan" u odlukama Vlade...

Ekspertna skupina koju je okupio američki veleposlanik Moon završila je Nacrt preporuka za reformu Ustava Federacije BiH. 

Prema još nepotvrđenim informacijama, Nacrt predlaže ukidanje dužnosti predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH i uvođenje dužnosti predsjednika Parlamenta koja bi preuzela najodgovorniji dio dužnosti dosadašnjeg vrha izvršne vlasti. Definirane su četiri ključne funkcije na kojima ne mogu istovremeno biti predstavnici istog naroda.

Ovlasti predsjednika Parlamenta bile bi predlaganje mandatara za sastav Vlade FBiH, predlaganje sudaca Ustavnog suda FBiH i predstavljanje Federacije. Birala bi ga, natpolovičnom većinom oba doma Parlamenta FBiH, a njegovi bi zastupnici automatizmom bili izabrani predsjedatelji Zastupničkog, odnosno Doma naroda FBiH.

 Zastupnicima realne plaće, propisane čak i kazne

Broj zastupnika u Zastupničkom domu bio bi smanjen na 81. Ovlasti Zastupničkog doma trebale bi biti izbor predsjednika Parlamenta, imenovanje Vlade FBiH i donošenje proračuna i zakona.

Zastupnički dom bi imao rok od pet mjeseci nakon konstituiranja imenovati Vladu FBiH. Ukoliko Vlada ne bude izabrana u predviđenom roku, po automatizmu zastupnici ne bi imali plaću.

Broj profesionalnih zastupnika bio bi sveden na minimum, a plaća profesionalnog zastupnika ne bi mogla biti veća od tri prosječne plaće. Plaća zastupnika koji nije profesionaliziran ne bi smjela prelaziti prosječnu plaću u Federaciji BiH.

Ukoliko zastupnik bez opravdanog razloga ne dođe na konstituirajuću sjednicu Parlamenta, ostao bi bez mandata, a njegovo bi mjesto pripalo kandidatu s bilo koje liste koji je osvojio najviše glasova, a prethodno nije ušao u Parlament.

Broj izaslanika i ovlasti Doma naroda Federacije BiH bili bi također smanjeni. Dom naroda bi zajedno sa Zastupničkim domom, na plenarnoj sjednici sudjelovao u donošenju proračuna, te izmjenama Ustava. U svim ostalim slučajevima, Dom naroda bi funkcionirao poput Vijeća naroda Republike Srpske: ne bi se izjašnjavao o zakonima, osim u slučajevima kada jedan od klubova smatra da je povrijeđeno pitanje vitalnog nacionalnog interesa.

Vlada: Za odluke mora glasovati "bar jedan"

Vlada Federacije ostala bi s istim brojem ministara, a na njenom čelu ne bi mogao biti pripadnik istog naroda kao predsjednik, odnosno dopredsjednici Parlamenta.

Na taj bi način bilo riješeno i pitanje Sejdić i Finci, jer bi se zbog četiri izvršne funkcije morala naći i pozicija za predstavnika nekonstitutivnih naroda. Za svaku odluku Vlade, koja je konačna, morao bi glasovati najmanje po jedan ministar iz svakog od konstitutivnih naroda.


Procedura popune Ustavnog suda

Popunjavanje Ustavnog suda počinjalo bi od VSTV. Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće bi predložilo popis kandidata za suce Ustavnog suda. Popis bi bio upućen Ustavnom sudu koji bi sačinio rang listu. Rang lista bi, zatim, bila dostavljena predsjedniku Parlamenta, koji bi Parlamentu predložio suca za imenovanje. Svaki kandidat za suca Ustavnog suda bio bi dužan doći na sjednicu Parlamenta na kojoj bi odgovarao na pitanja zastupnika i izaslanika. Ukoliko u dva kruga ne bi bili imenovani suci, na snagu bi stupila lista Ustavnog suda FBiH.

Smanjenjenje broja županija ostalo u tajnosti

U nacrtu preporuka ekspertne grupe navedeno je i smanjenje broja županija, ali nije navedeno kako bi županije bile raspoređene i gdje bi sve bile ucrtane granice. Na inicijativu američke administracije, nakon skoro dva desetljeća od formalnog uspostavljanja Federacije BiH, trebala bi uslijediti njena rekonstrukcija, a u pogledu racionalnosti predlaže se smanjivanje broja županija, javlja Federalna televizija.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka