Menu

DODIK “Izetbegović zabavlja javnost, niti će se formirati VM do kraja mjeseca, niti će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona”

DODIK “Izetbegović zabavlja javnost, niti će se formirati VM do kraja mjeseca, niti će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona”

Kakva je to ozbiljnost kada Izetbegović kaže da vjeruje da će se uskoro formirati vlast i da će se normalizirati odnosi, a onda poruči da ima samo jedan zahtjev, a to je da vjeruje da će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona. Kako je to ozbiljno? – pita Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mostaru da lider SDA Bakir Izetbegović zabavlja javnost svojim izjavama i postavljanjem novih uvjeta.

Dodik je rekao da nisu realno ostvarive najave Izetbegovića da bi vlast na nivou BiH mogla biti formirana do kraja mjeseca, prenosi RTRS.

– Kakva je to ozbiljnost kada Izetbegović kaže da vjeruje da će se uskoro formirati vlast i da će se normalizirati odnosi, a onda poruči da ima samo jedan zahtjev, a to je da vjeruje da će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona. Kako je to ozbiljno? – pita Dodik.

Dodik, koji je lider SNSD-a, kaže da je ova stranka spremna za formiranje Vijeća ministara i da nisu oni ti koji postavljaju uvjete.

– Mi smo spremni to učiniti odmah zarad dobrih kretanja prema EU. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici – rekao je Dodik.

On je proces formiranja vlasti na nivou BiH nazvao mrcvarenjem.

– Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao da okupi muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni lider DF Željko Komšić nije bio s njim, ni predsjednik SBB Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspio da to uradi i počeli su postavljati zahtjeve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu. Čujem da je izjavio da će se realizirati sporazum. Pa kako? Rok za taj sporazum je prošao 5. rujna. On zabavlja javnost svojim izjavama – istakao je Dodik.

Podsjećamo, Izetbegović je jučer izjavio da vjeruje da do kraja listopada može biti formirana vlast na nivou BiH i da su stavovi približeni.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka