Menu

Kupovinom glasova Jerko Ivanković Lijanović oštetio proračun FBiH za 2,3 milijuna KM

Kupovinom glasova Jerko Ivanković oštetio proračun FBiH  za 2,3 milijuna KM

Doznaje se kako je riječ o dopremijeru i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Jerku Ivankoviću Lijanoviću i aktivistima NS Radom za boljitak. Službenici Federalne uprave policije podnijeli su županijskom tužiteljstvu u Sarajevu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv 57 osoba zbog organiziranog kriminala, a vezano za kupovinu glasova na izborima 2010. godine.


Iako se u priopćenju FUP-a ne spominju imena osoba na koje se odnosi kaznena prijava, doznaje se kako je riječ o dopremijeru i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Jerku Ivankoviću Lijanoviću i aktivistima NS Radom za boljitak.

Iz FUP-a je potvrđeno je da je istraga pokrenuta temeljem naloga Federalnog tužiteljstva, a istražitelji FUP-a su utvrdili da postoje osnovi sumnje da je prvoprijavljeni formirao skupinu za organizirani kriminal u koju je pristupilo 56 osoba iz FBiH, s ciljem vršenja kaznenih djela, a radi stjecanja protupravne imovinske koristi, čime je oštećen Proračun FBiH za 2.999.200 KM.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka