Menu

MICHEL: Europska perspektiva Zapadnog Balkana je veoma važna

MICHEL: Europska perspektiva Zapadnog Balkana je veoma važna

Charles Michel, predsjednik Europskog vijeća izjavio je da europska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana prema mišljenju Europske unije veoma važna.

Michel je sinoć u Bruxellesu organizirao sastanak i radnu večeru lidera Europske unije i Zapadnog Balkana, koji treba poslužiti kao priprema za zagrebački summit u svibnju ove godine.

“Ovo je važan sastanak u pripremi susreta na vrhu EU i Zapadnog Balkana u Zagrebu 6. i 7. svibnja. Europska perspektiva za ove zemlje je prema našem mišljenju veoma važna. To znači da ćemo pokušati voditi stratešku raspravu o važnim ciljevima koje moramo pokušati postići zajedno”, naglasio je Michel za internet stranicu Europskog vijeća.

Na sastanku u Bruxellesu uz Michela nazočili su i Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, Josep Borell, visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost te hrvatski premijer Andrej Plenkovića.

Sastanku su sa zapadnog Balkana nazočili Ćeljko Komšić, koji je u Bruxelles otišao bez suglasnosti Predsjedništva BiH, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, Nikola Dimitrov, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Hasim Thaci, predsjednik Kosova i Edi Rama, premijer Albanije.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka