Menu

BURIĆ: Džaferović je davno trebao odlikovati postrojbe HVO-a i HV-a

BURIĆ: Džaferović je davno trebao odlikovati postrojbe HVO-a i HV-a

Stana Burić, predsjednica Općinskog odbora HDZ-a Bih Ravno, na svome Facebook profilu obratila se prvom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH, Šefiku Džaferoviću, kojemu je poručila da prestane omalovažavati hrvatski narod u BIh te hrvatske generale.

Podsjetila je Džaferovića da su postrojbe HV-a i HVO-a spasile Bihaćku enklavu te ga pozvala da odlikuje hrvatske geerale.

Objavu Stane Burić prenosimo u cielosti:

“Gospodine Džaferoviću! Prestanite više omalovažavati hrvatske branitelje, hrvatske generale i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Očigledno zaboravljate činjenicu da su upravo postrojbe Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske spasile Bihaćku enklavu koja je bila u okruženju Srba od 1992.-1995.godine. I namijenjena joj je bila sudbina Srebrenice. Uvod u oslobađanje hrvatskog teritorija, Bihaćke enklave i teritorija Bosne i Hercegovine bio je Splitski sporazum kojeg su potpisali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman. Na temelju Splitskog sporazuma dogovoreno je zajedničko djelovanje HV-a, HVO-a i Armije Bosne i Hercegovine u oslobađanju hrvatskog teritorija, Bihaćke enklave i teritorija Bosne i Hercegovine.

Vaša politika se još nije ispričala za ignoriranje rata u Ravnom, gdje je učinjen masovni zločin u BiH, Kijev Do 13.11.1991. Tada su četnici ritualno ubili 8 staraca. HV je oslobodila još sadašnju Općinu Ravno 30. svibnja 1991., pitam se znate li uopće da je Općina Ravno dio FBiH. Stoga na temelju ovih činjenica pozivam gospodina Džaferovića da uruči odličja hrvatskim generalima i na taj način zahvali hrvatskim generalima koji su svoj život dali za oslobađanje teritorija Bosne i Hercegovine”, napisala je Burić na Facebooku.

/R. I/HMS/

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka