Menu

Nakon kritika javnosti Bisera Turković “Timu za podršku provođenju Lokalnih izbora izvan BiH” dodala i nebošnjake

Nakon kritika javnosti Bisera Turković “Timu za podršku provođenju Lokalnih izbora izvan BiH” dodala i nebošnjake

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, očito potaknuta negativnim reakcijama dijela javnosti, izmijenila je odluku o formiranju Tima za podršku provođenju Lokalnih izbora u BiH 2020. godine, izvan BiH, doznaje Hrvatski Medijski Servis.

U odluci od utorka, 4. kolovoza, stoji da tim čini deset djelatnih osoba MVP-a , za razliku od odluke koju je Turković donijela u ponedjeljak, a prema kojoj su spomenuti Tim činile samo dvije osobe bošnjačke nacionalnosti (Ruzmira Tihić Kadrić i Šaban Forić).

U odluci ministrice Turković stoji da je zadaća Tima koordinacija aktivnosti između konzularne mreže BiH u svijetu te Središnjeg izbornog povjerenstva. Dužnost ovog tima je pružati pomoć građanima BiH u inozemstvu oko stvari koje se tiču implementacije izbornog procesa te jednom tjedno slati izvješće u MVP BiH.

Ovaj Tim služit će se i posebnom mail adresom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Foto: HMS

Tim z za podršku provedbi Lokalnih izbora izvan BiH čine: Ruzmira Tihić Kadri, rukovoditeljica tima, Marijana Meštrović, zamjenica rukovoditeljice Tima, Šaban Forić, zamjenik rukovoditeljice Tima, te članovi: Osman Sijamhodžić, Ivana Pejović, Bojan Jožanc, Amar Pašukanović, Hoda Dedić, Aleksandar Obrenovič i Šukrija Džidžović.

U odluci se navodi da je, pored obaveza koje su utvrđene instrukcijom Ministarstva veoma je važno da se diplomatska konzularna predstavništva neposredno rade na registraciji birača iz dijaspore (kroz organiziranje sastanaka s predstavnicima organizacija i zajednica, svakodnevne kontakte sa bh. građanima u šalter salama i uopće prostorijama DKP), pomažu popunjavanje registracijskih obrazaca, te da rade na elektronskom slanju popunjenih registracijskih obrazaca i prateće dokumentacije na mail adresu SIP BiH Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Ministrica Turković piše i da je potrebno da DKP BiH na sve mail adrese bh. državljana na području svog djelovanja koje posjeduju proslijede kratku informaciju o održavanju izbora, roku registracije i priložene registracijske obrasce i pozovu da se registriraju za predstojeće Lokalne izbore 2020.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka