Menu

HDZ BiH neće podržati najavljeno formiranje Vlade u HBŽ-u

HDZ BiH neće podržati najavljeno formiranje Vlade u HBŽ-u

Obaviješteni od Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a, kako je Skupština ove županije utvrdila termin održavanja sjednice, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova Vlada HBŽ-a, obavještavamo javnost kako Hrvatska demokratska zajednica BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

U priopćenju je navedeno kako informacija, koja se pojavila u dijelu medija, da će većinu u Skupštini Hercegbosanske županije, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije točna.

“Ukoliko će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i s osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH”, priopćeno je.

Istaknuto je i kako zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez prethodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu.

-Pozivamo sve dužnosnike HDZ-a BiH Hercegbosanske županije da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih razina, priopćeno je.

Iz HDZ-a Bih su najavili i da će svi oni koji se ne budu pridržavali Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ BiH, bit politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH.

Podsjećamo, predsjedatelj Skupštine HBŽ, Jozo Ćosić, sazvao je za sljedeći četvrtak (17. rujna) sjednicu Skupštine na kojoj će glavna točka dnevnog reda biti “Odluka o potvrđivanju Vlade Hercegbosanske županije”.

Također, najavljeno je da će na toj sjednici biti razriješena aktualna županijska Vlada koja je izabrana nakon Općih izbora 2014. godine./HMS/

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka