Menu

Šipovčani pokorili Sarajevo[VIDEO]

Šipovčani pokorili Sarajevo[VIDEO]

Tijekom prosvjeda poljoprivrednika, koji su se u ponedjeljak okupili ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH u Sarajevu, došlo je do fizičkog obračuna između poljoprivrednika i predstavnika dijela poljoprivrednika koji ne učestvuju u prosvjedima.

Do usijanja situacije je došlo nakon što se među prosvjednicima pred zgradom Ministarstva pojavio predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović što je izrevoltiralo poljoprivrednike koji su za njim uzvikivali „lopove“ i „Lijanovićev čovjek“, te ga i fizički napali.

Naime, nakon što je Muslimović došao među prosvjednike,prosvjednicima Šipovčanima je "prekipjelo" te ga je član Upravnog odbora Seljačkog saveza Dobroslav Bukmir verbalno napao i odgurivao. Njemu se priključio veliki borac za prava poljoprivrednika Grgo Živkušić koji ga je pokušao uhvatiti i savladati jednim od svojih hrvačkih poteza u stilu najvećeg majstora borilačkih vještina. Grgo je u svom stilu bio brži i od policije, neprijatelja je ščepao i činilo se da za Muslimovića nema spasa, s jedne strane Bukmir je bio spreman protivniku zadati završni nokaut udarac, a s druge strane Grgo je povlačio Muslimovića prema sebi da mu pokaže svoje umijeće u borilačkim vještinama.

Dok se cijeli obračun odigravao u sekundama, gledatelji-navijači su skandirali :"Udri ga!" i "Dr¨ž te lopova!"

Veći fizički obračun krajnjim naporima spriječila je policija,koja je na jedvite jade uspjela Muslimoviću sačuvati živu glavu usred Sarajeva a poljoprivrednici se izjavili da će „provaliti u zgradu Ministarstva“ ukoliko Muslimović ne bude „uklonjen“.

Nakon što se situacija donekle smirila, poljoprivrednici su odlučili prekinuti protest do 21. siječnja kad očekuju sastanak s predsjednikom FBiH Živkom Budimirom. U međuvremenu poljoprivrednici su najavili podnošenje krivične prijave protiv ministra.

Današnjim dešavanjima poljoprivrednici su pokazali da neće odustati od svojih zahtjeva, dokazali su i ministru Lijanoviću da mu se ne piše dobro ako se nađe u blizini poljoprivrednika a pogotovo poljoprivrednika iz Šipovače. Jer, koja bi to vojska spasila Lijana kad bi se našao u raljama hrabrih Šipovčana koji su danas bili odlučni i odlični u borbi protiv lopova i kriminalaca?!

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka