Menu

“Bošnjaci pokušavaju majorizirati Hrvate i Srbe, Hrvatska treba zaštititi naša prava”

“Bošnjaci pokušavaju majorizirati Hrvate i Srbe, Hrvatska treba zaštititi naša prava”

Nakon sastanaka s predsjednikom i premijerom Republike Hrvatske u Zagrebu medijima se obratio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je kazao kako su teme sastanka su bile most na Savi, ali i migranti kojih u dijelu oko Bihaća ima oko 10 tisuća. Oni se sada “parkiraju” u BiH, to je naš problem i morat ćemo to riješiti.

“Ključno pitanje je pitanje političkih odnosa. Daytonski sporazum je donio mir, ali nizom intervencija međunarodnog faktora došlo je do urušavanja osnovnih principa odnosa u BiH. Najviše je stradala konstitutivnost naroda tako da danas možemo vidjeti pokušaje najvećeg naroda, bošnjačkog, koji pokušava majorizirati poziciju Hrvata i Srba, ali i Republike Srpske”, kazao je Dodik.

On je kazao i kako je na današnjim sastancima uočeno da je “bošnjačka strana predvođena SDA-om prije nekoliko mjeseci donijela deklaraciju o novoj Bosni i Hercegovini koja ne predviđa niti entitete ni konstitutivne narode.

“Hrvatska ima značajnu ulogu, ona je članica EU, treba osigurati da konstitutivni narodi imaju zaštićena svoja prava. Mi iz RS imamo dobru suradnju s političkim predstavnicima Hrvata, ali to nije na štetu Bošnjaka”, izjavio je on te kazao kako nije došao u Zagreb klevetati nekoga “nego u kapacitetu kojega ima”.

Kazao je i kako u poslovniku Predsjedništva ima mogućnost da svaki član u svojem kapacitetu posjećuje druge zemlje, da je Komšić bio u Sjevernoj Makedoniji, Džaferović u Turskoj, a da nitko to nije problematizirao./HMS/

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka