Menu

EU taji da će se Sannino sastati s Čovićem

EU taji da će se Sannino sastati s Čovićem

Generalni direktor Generalne direkcije za proširenje u Europskoj komisiji (EK) Stefano Sannino boravit će u BiH od 25. do 27. veljače 2013. godine.

Sannino će se sastati s bh. dužnosnicima na državnoj i entitetskoj razini te političkim liderima s kojim će razgovarati o pitanjima u vezi s programom Europske unije.

Takođe, susrest će se i sa studentima u Sarajevu i prisustvovati konferenciji povodom 5. godišnjice Regionalnog savjeta za suradnju.

U utorak, 26. veljače, Sannino će se sastati s predsjednikom Vlade FBiH Nerminom Nikšićem, a u srijedu, 27. veljače, s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Zanimljivoo je kako je iz HDZ-a BiH priopćeno kako će se i predsjednik te stranke Dragan Čović sa Sanninom sastati u utorak, 26. veljače, u Sarajevu dok službeno priopćenje EU Delegacije spominje samo sastanke sa Nikšićem i Bevandom.

Da je nešto čudno oko posjete generalnog direktor Sannina potvrđuje i kako je u prvotnom pozivu medijima najavljen i sastanak s, vjerojatno odlazećim, predsjednikom Vlade RS Aleksandrom Džombićem, koji je kasnije samo izbrisan iz dnevnog reda.

Agencije, pak, prenose kako se Sannino danas sastao sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, a na sastanku nije bilo Džombića.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka