Menu

"Zlatni ljiljan" nepoželjan u Vladi Republike Srpske

"Zlatni ljiljan" nepoželjan u Vladi Republike Srpske

Prijedlog SDA da njen kandidat za ministra trgovine i turizma Republike Srpske bude Dževad Mahmutović izazvao je nezadovoljstvo diljem Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas kako u novoj vladi Republike Srpske neće biti netko tko ima sumnjivu ratnu prošlost i da tako nešto nije ni službeno najavljeno.

Dodik je rekao kako nitko nije službeno potvrdio da će u novu vladu Srpske ući ministar iz SDA, koji je nositelj "zlatnog ljiljana".

"Nitko nije potvrdio njegov službeni ulazak, pa je neozbiljno da me to pitate", rekao je Dodik novinarima.

Predsjednik Srpske je istaknuo da treba prestati sa spekulacijama o sastavu nove vlade Republike Srpske i pustiti mandatara da radi svoj posao.

Pojedini mediji javili su da je DŽevad Mahmutović iz SDA, koji je nositelj ratnog priznanja "zlatni ljiljan", najozbiljniji kandidat za novog ministar trgovine i turizma Srpske.

Boračka organizacija Srebrenice također se usprotivila Mahmutovićevu ulasku u Vladu.

"Boračkoj organizaciji iz Srebrenice po zlu je poznat Mahmutovićev ratni put i njegova neskrivena mržnja prema srpskom narodu i njemu nije mjesto u našoj vladi", izjavio je Srni tajnik srebreničke Boračke organizacije Miloš Milovanović.

Milovanović, koji je i odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srebrenica, kaže da je ovo cinizam i pokušaj perfidne podvale SDA da Mahmutovićevim izborom za ministra omalovaži tisuće srpskih žrtava, njihove pobitelji, suborce i republiku Srpsku.

I izvršni tajnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić ocijenio je da oni koji su obavljali zapovjedne dužnosti u Armiji BiH ili su dobijali ordenje, sve do Zlatnih ljiljana, ne mogu biti imenovani u Vladu Republike Srpske, niti u druge njene institucije.

Podsjećamo, predsjedništvo SDA danas bi trebalo da razmotriti hoće li stranka participirati u novoj vladi Republike Srpske i izaći sa prijedlogom kandidata za ministra, najavio je ranije potpredsjednik stranke Adil Osmanović.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka