Menu

Nastavlja se osipanje HSP-ova članstva

Nastavlja se osipanje HSP-ova članstva

Na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora HSP-a BiH podružnice Čitluk održanoj 5.3.2013., kojoj je nazočilo 7 od 9 članova Izvršnog odbora te predsjednik Nadzornog odbora, donesena je jednoglasna odluka da svi prisutni članovi podnesu neopozivu ostavku na sve funkcije i članstvo u stranci, priopćeno je danas iz ove podružnice.

"Ovu odluku bilo je jako teško donijeti budući da se mahom radi o dugogodišnjim članovima koji su dali značajan doprinos u stvaranju stranke. Glavni razlozi za donošenje ovakve odluke su višegodišnje zanemarivanje podružnice od strane vrha stranke, što najbolje oslikava činjenica da predsjednik stranke niti jednom nije došao u radni posjet podružnici da se upozna s problemima koje ova podružnica ima u svom radu, iako je za takav sastanak bilo upućeno nebrojno mnogo poziva.

Neodrživo stanje u vrhu stranke koje se posebno ogleda u činjenici da Predsjedništvo stranke i Glavni stan, kao najviša tijela stranke, jako dugo vremena nisu imali sjednice (barem ne završene), što je rezultiralo nepostojanjem jasnih političkih stavova i gubitkom političke vjerodostojnosti te se kao posljedica toga dogodilo osipanje biračkog tijela stranke.

Posljednja događanja u NO EP HZHB, koja su dovela do bitnog narušavanja ugleda podružnice kako među članovima stranke, tako i među pučanstvom Općine Čitluk", stoji u priopćenju HSP-a BiH podružnica Čitluk.

I podružnica Hrvatske stranke prava BiH Neum istupila je iz HSP-a BiH i priključila se Živku Budimiru, predsjedniku Federacije BiH i inicijatoru nove političke stranke.

Podružnica na čelu sa predsjednikom Stankom Raičem, donijela je sinoć ovu odluku nakon sastanka Izvršnog odbora i analize trenutačne političke situacije u HSP-u BiH, ali i Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Federaciji BiH.

Predsjednik Podružnice i ujedno vijećnik u Općinskom vijeću Neum Stanko Raič, sa Izvršnim odborom izglasao je ovu odluku zbog nemogućnosti ispunjenja zacrtanih ciljeva i planova u postojećoj političkoj opciji. Svi su se zahvalili bivšoj stranci i zaželjeli joj uspjeh na političkoj sceni u BiH, priopćeno je iz ove podružnice.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka