Menu

Krehin Gradac domaćin završnice Lige Hercegovine

Krehin Gradac domaćin završnice Lige Hercegovine

Završni turnir općinskih pobjednika Liga Hercegovine igra se od 22. do 26. kolovoza u Krehin Gracu (općina Čitluk). Tim povodom organizirana je konferencija za medije u hotelu Mostar gdje su predsjednik Sportske udruge Liga Hercegovine Ivan Zeljko, dopredsjednik Željko Pušić te član Upravnog odbora Mile Prusina govorili o samom natjecanju.

 

- Od 2005. do 2015. godine funkcionirala je koordinacija općinskih liga mjesnih zajednica u Hercegovini. Ona je bila organizator 11 završnica liga u Hercegovini.

Početkom 2016. godine registrirali smo Sportsku udrugu Liga Hercegovine u ZH županiji sa sjedištem u Širokom Brijegu i članovi udruge su predstavnici i organizatori Lige mjesnih zajednica iz Hercegovine, tj. 10. članova. Ovogodišnja završnica lige održat će se na terenima u Krehin Gracu. Igrat će se od 22. kolovoza - kazao je predsjednik Sportske udruge Liga Hercegovine Ivan Zeljko.

U ovom natjecanju nastupit će najbolje momčadi iz liga mjesnih zajednica u općinama Čapljina (Čeljevo), Čitluk (Međugorje), Grude (Grude Centar), Livno, Ljubuški (Pregrađe), Posušje (Gradac), Stolac, Tomislavgrad (Sarajlije) te gradovima Mostaru i Širokom.

- Sportska udruga isključivi je organizator završnice.

Na zadovoljstvo svih nas u općini Čitluk, “prekršena” su pravila da se turnir igra u općinskom središtu.

Sportski savez Brotnja kao domaćin predložio je SU Liga Hercegovine terene u Krehin Gracu i Međugorju, a nakon što su na teren izišla povjerenstva, utvrđeno je da teren u Krehin Gracu ima bolje uvjete i samim tim je dobio domaćinstvo - kazao je Mile Prusina.

Organizatori su najavili malonogometni spektakl te istaknuli kako Ligu Hercegovine u ljetnim mjesecima prati više od 100.000 gledatelja, kroz nju prodefilira više od 2500 igrača, a sva ta masovnost daje veliki značaj ovom projektu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka