Menu

U slučaju da se ne ispune zahtjevi klubova: Prekida se natjecanje u ženskoj rukometnoj PLBiH

U slučaju da se ne ispune zahtjevi klubova: Prekida se natjecanje u ženskoj rukometnoj PLBiH

U slučaju da se do 2.10. isti zahtjevi ne uvaže, klubovi su saglasni da nakon 2.kola prekinu natjecanje i nastavak organizuju u okviru Udruge ženskih rukometnih klubova Premijer lige BiH.

Kompletan tekst sa zahtjevima možete pročitati na stranici Udruge ženskih rukometnih premijerligaša:

-Upravnom odboru rukometnog saveza BiH – Sarajevo
-Komesaru takmičenja/natjecanja Premijer lige za žene -Arijana Vojić

Predmet: Zahtjev za smanjenje troškova ženskim rukometnim klubovima Premijer lige BiH

Poštovani,
Ženski rukometni klubovi Premijer lige BiH su suočeni sa veoma teškim uvjetima funkcioniranja koji su na rubu egzistencije što je posljedica dugogodišnje diskriminacije ženskog rukometa od strane RS BiH. Iako smo na takvo stanje upozoravali i na sastanku predstavnika klubova sa predstavnicima RS BiH u Sarajevu 18.09.2017. najnoviji potezi RS BiH i Komesara takmičenja/natjecanja pokazuju potpuno ignoriranje stavova i interesa ženskih rukometnih klubova.
Umjesto smanjenja ili potpunog oslobađanja plaćanja troškova službenih osoba(kako to rade neki rukometni savezi u okruženju) naš rukometni savez je za novu sezonu povećao takse i putne troškove službenih osoba i to u prosjeku 20-30% u odnosu na prošlu sezonu. Da bi „briga“ o klubovima bila potpuna, pobrinuo se Komesar takmičenja/natjecanja, gosp. Arijana Vojić koja na utakmice ženske Premijer lige delegira službene osobe sa ogromnih udaljenosti bez ikakvog razloga osim povećanja troškova klubovima. Ovakav odnos UO RS BiH koji je na sva zvona najavio izjednačavanje statusa ženskog i muškog rukometa i ovakav odnos komesara , gosp Vojić prema ženskim rukometnim klubovima jasno pokazuju da ne trebamo očekivati poboljšanje nego pogoršanje statusa i ženskog rukometa i ženskih rukometnih klubova.
Mi predstavnici ženskih rukometnih klubova Premijer lige BiH, nemamo ništa protiv većih naknada službenim osobama , ali oni ne mogu biti na teret klubova, jer jednostavno klubovi to ne mogu izdržati.
Udruženje ženskih rukometnih klubova Premijer lige BiH ovim putem zahtijeva od UO RS BiH da se najkasnije do 02.10.2017.g. donesu odluke o :
1. Maksimalnom iznosu troškova svih službenih osoba(suci ,delegat, zapisničar i mjeritelj vremena) na utakmicama Premijer lige BiH za rukometašice u visini od 500KM po utakmici
2. Oslobađanju od plaćanja kotizacije za sezonu 2017/2018 za sve klubove Premijer lige BiH za žene zbog činjenice da godinama ženski rukometni klubovi uplaćuju kotizacije i sve ostale „dadžbine „ RS BIH, a da zauzvrat u ženski rukomet u BiH od tih sredstava nije potrošena niti 1 KM, nego je sve potrošeno za muški rukomet.
U slučaju da UO RS BiH i Komesar takmičenja/natjecanja ne uvaže ove naše zahtjeve , svih 12 klubova Premijer lige BiH za rukometašice je suglasno da prekinemo natjecanje nakon 2.kola , te ćemo u tom slučaju nastavak natjecanja organizirati u okviru udruge ženskih rukometnih klubova Premijer lige BiH.

Za gore navedeno pismenu suglasnost su dali klubovi članovi udruge ženskih rukometnih klubova Premijer lige BiH :

HŽRK Grude
OŽRK Jedinstvo AR
ŽRK Ilidža
ŽRK Goražde
HRK Katarina
ŽRK Hadžići DIDO
ŽRK Dubica
ŽRK Krivaja
ŽRK Neretva
ŽRK Izviđač CO
ŽRK Bihać
ŽRK Mira

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka