Menu

Ako Balkan ne uđe u EU, onda će se odseliti u EU

BiH zbog složene administracije, ali i nesigurnosti, godinama zaobilaze investitori. Njemačko-britanska inicijativa oko provedbe teških socio-ekonomskih reformi kao svojevrsne ulaznice za EU ima podupiratelje, ali jednako tako i svoje protivnike u BiH. 
Zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović u intervjuu za Večernji list ističe da BiH treba unutarnji dogovor, ali i otvaranje prema regiji.

Više...

Rudi Tomić: Šator ima biblijsko i braniteljsko značenje

Šator nije samo cerada koja služi za zaštito od nevremena. Starozavjetni smisao Šatora je bilo mjesto gdje je Božja prisutnost boravila među ljudima; mjesto žrtvovanja, mjesto očišćenja, mjesto života, mjesto posredovanja i mjesto milosti. U biblijskom smislu predstavlja Isusa kao Šator, mjesto gdje se sveti Bog i griješni čovjek mogu susresti i imati osoban odnos koji se temelji isključivo na poticaju milosti Božje (Iv.1,14)

Više...

Priče iz Hercegovine: Župa koja sve ima

Po zapadnoj Hercegovini, a Polog jeste i zapadni i Hercegovina je, premda se mostarsko područje manje smatra zapadom Hercegovine nego li Široki Brijeg, status crkvenoga uređenja, naslijeđen iz daleke prošlosti, još je važniji od klasičnog, teritorijalnog, dakle općinskog ili katastarskog uopće.

Više...