Menu

NIJE ŽALITI DOKTORE, TEŠKO NAMA

Ako vratimo sjećanje na sredinu prošloga stoljeća, vidjet ćemo kako je zdravstvo u Hercegovini bilo u svojim povojima. Mostar je bio hercegovačko medicinsko središte u kojem je radilo nekoliko vrsnih internista, kirurga, ginekologa i neuropsihijatara.

Više...

Ako Balkan ne uđe u EU, onda će se odseliti u EU

BiH zbog složene administracije, ali i nesigurnosti, godinama zaobilaze investitori. Njemačko-britanska inicijativa oko provedbe teških socio-ekonomskih reformi kao svojevrsne ulaznice za EU ima podupiratelje, ali jednako tako i svoje protivnike u BiH. 
Zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović u intervjuu za Večernji list ističe da BiH treba unutarnji dogovor, ali i otvaranje prema regiji.

Više...

Rudi Tomić: Šator ima biblijsko i braniteljsko značenje

Šator nije samo cerada koja služi za zaštito od nevremena. Starozavjetni smisao Šatora je bilo mjesto gdje je Božja prisutnost boravila među ljudima; mjesto žrtvovanja, mjesto očišćenja, mjesto života, mjesto posredovanja i mjesto milosti. U biblijskom smislu predstavlja Isusa kao Šator, mjesto gdje se sveti Bog i griješni čovjek mogu susresti i imati osoban odnos koji se temelji isključivo na poticaju milosti Božje (Iv.1,14)

Više...