Menu

RĐ-o di su ti dica?!

RĐ-o di su ti dica?!

U praskozorje početka SEHA lige kad će Ljubuški posjetiti devet velikana regionalnog i europskog rukometa, a ime Ljubuški će se spominjati i promovirati u osamnaest televizijskih prijenosa na planetarno poznatim arenama, društvene mreže su silovale tamo neke "RĐE" i to redom djeca (ne)uspješnih gospodarstvenika objavom da je NK Sloga "šapatom pala" navodno zbog lokalnih političara.

Nije mi namjera branti ove današnje političare, a pogotovo one crvene ali svakako ova  storija o Slogi i političarima ima korijene u priči o tamo nekom političaru Antiši, koji je vedrio i oblačio u omiljenoj državi u kojoj su svoje klijentelističke i oligarhijske karijere počeli upravo očevi djece koji se danas kunu u "Slogu".

Političar Antiša

Političar Antiša je bio svojedobno oženjen stanovitom Marom ali brak nije uspio iz razloga što nisu imali potomaka. Putovi su im se razišli, a oboje su zasnovali novi brak u kojem je Mara dobila dvoje djece a kod Antiše opet ništa. Na nekom tamo političkom skupu cijenjeni političar Antiša nadahnut tadašnjom omladinom prosipao je političke fluskule i parole, te se kleo u djecu. Kada su došla na red pitanja lokalnih pučana iz zadnjeg reda se javila Mara i upitala: "Antiša di su ti dica"!

Maslo, platforma i Sloga

Na toj storiji o političaru Antiši se temelji priča o stanju današnjeg nogometu u Ljubuškom. Iz pepela se digla zelenčava NK Sloga, umro je Ljubuški i djeca NK Bigeste. Ne dizanjem ruka političara, nego dogovorom "diletanata" ova dva kluba.

Bile su to divne godine Platforme u talu s Lijanovićem i Budimirom, Kaplanom, Čamberom, Miroslav Maslo Rašić zasjeo na NK Slogu, preko Sloge a u ime “budućnosti ljubuške djece” fine pare “zaslužno” jamljao iz hrvatskih tvrtki u javnom sektoru, recimo EPHZHB. Helikopteri su tamo slijećali, igrači se doćeravali, trava je nicala.

Mario Tot i "besplatna" škola nogometa

Pojavio se niotkud na bilborzima diljem Hercegovine Mario Tot, novi voditelj škole nogometa uz naglasak da je škola nogometa potpuno besplatna i dostupna svima. Nekadašnji federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan iz Stoca je podržao rad škole nogometa nabavkom Givova sportske opreme za djecu, koju su roditelji platili po nabavnoj cijeni (cca. 300 KM).

Rđe analitičari

No ono što je gadljivo da tamo nekakve "RĐE" rade sebi svojstvenu analitičku škrabotinu o raspodjeli proračuna općine Ljubuški na športske klubove i ostale rashode.

To bi Vam bilo isto kao da Zlatko Lagumdžija popuje tko je kriv u BIH za slom demokracije, slom socijaldemokracije i jačanje nacionalizma… ili da ne ponavljamo onu narodnu vojnik o skraćenju a kurva o poštenju…

Svakako, svaki normalan navijač i prijatelj ljubuškog športa neće pitati za "RĐE" i platformaški projket Miroslava Rašića NK Slogu, nego će svratiti u gradsku dvoranu i pozdraviti novi mladi Izviđač u SEHA ligi, te će možda i spomenuti njihove trenere, "tamo nekog" Grbu, Miku, Čolu, Šuvaka, Petka, Tomića, Kolaka a sve da se (ne)uvrijedi "veliki" Mario Tot.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka