Menu

Probajte, djeluje: Pravilo od 2 minute za bolji život

Probajte, djeluje: Pravilo od 2 minute za bolji život
Koliko se često nerviramo jer smo nešto zaboravili ili zato što nismo završili nešto za što nam je trebalo vrlo malo vremena, a posljedice su dugotrajne ili velike? Jedan od autora popularne stranice Quora podijelio je s čitateljima svoje pravilo od dvije minute koje mu je unijelo red u život, prenosi Zadovoljna.hr.
Ukoliko vam za nešto treba manje od dvije minute, napravite to odmah! Ne dajte si prostora za donošenje odluka i premišljanje, piše autor. Naš mozak je vrlo loš u donošenju odluka jer odluke podrazumijevaju promjene. Naši instinkti rade tako da izbjegnu promjene. Pravilo dvije minute je izvanredno jer sklanja odluke s puta i inicira početak nečega što biste odugovlačili u beskonačnost. Kako ovo pravilo pomaže?
1. Nema više gomile neopranog posuđa. Jer ukoliko ga perete odmah nakon korištenja, učinit ćete to za dvije minute.
2. Soba je uredna. Kada dođete s posla treba vam pola minute da se presvučete i odložite odjeću u ormar. Ova sitnica napravit će nevjerojatnu promjenu u izgledu vašeg stana.
3. Odgovaranje na mailove treba riješiti na podjednako jednostavan način. Koliko puta ste se našli u situaciji da izgubite previše vremena na odgovaranje na neke mailove? Odgovorite odmah na sve nekritične mailove, što jezgrovitije. Olakšat ćete sebi život i inbox.
4. Napravite rezervaciju za ono što vam treba – odmah. Život je mnogo jednostavniji kada nemate dugačku listu obveza i sitnica. Kada ne kasnite stalno i ne stvarate sebi paniku i stres zbog obveza za koje vam treba – manje od dvije minute.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka