Menu

Ova dijeta sigurno skida kilograme, ako je možete izdržati

Ova dijeta sigurno skida kilograme, ako je možete izdržati
Nije dovoljno jesti sve ispravne sastojke i izbjegavati šećer i masnoće; nije riječ samo o tome što nego i koliko stavljate u usta. Ključ je u veličini porcije koju stavljate u svoj tanjur, tvrdi australska nutricionistica Lyndi Cohen, piše Mail Online. Za početak, više od polovice obroka trebalo bi sačinjavati povrće i salate, veli ona.
Poželjno je da budu raznovrsne, u što više boja. Količinski, riječ je o povrću i salati koliko stane u dvije šalice ili dva grabeža zaimačom. Četvrt porcije neka čine cjelovite žitarice - smeđa riža, kvinoja ili kriška kruha od cjelovitog zrna. Ostala četvrtina otpada na proteine, ne nužno na meso. Jedite jaja, rikotu, sir, tofu, razne grahorice...
I na kraju, ne zaboravite masnoće koje ćete pronaći u polovici avokada u salati, u izmrvljenoj feti, dimljenom lososu ili orašastom voću. Koliko zapravo treba jesti? Meso u tanjuru ne bi trebalo biti veće od stisnute šake vaše ruke, otprilike poput kutije igraćih karata. To je otprilike 100 grama mesa ili 125 grama ribe. Crvenog mesa ne bi se tjedno smjelo pojesti više od 350 grama.
Australska nutricionistica nadalje savjetuje da se tanjuri napune u kuhinji, a serviraju za stolom. Tako da se izbjegnu repete. A kako vam se nakon obroka učini da ste još uvijek gladni, prvo pričekajte 20 minuta. Ako vas dotad glad nije minula, zagrizite još zalogaj-dva. I probajte jesti polakše. Nakon nekoliko dana vaše će se tijelo naviknuti na manje porcije i vaš će trbuh početi splašnjavati. Samo treba izdržati.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka