Menu

Odlični razlozi da svaki dan popijete šalicu čaja od lavande

Odlični razlozi da svaki dan popijete šalicu čaja od lavande
Lavanda je iznimno ljekovita biljka čiji miris ublažava glavobolje i umiruje. Lavandin čaj može pomoći kod brojnih zdravstvenih stanja. Čaj od lavande djeluje kao sedativ, a preporučuje se osobama koje pate od glavobolje, anksioznosti i nesanice.
Ali pomaže i kod ovih zdravstvenih tegoba: Migrenske glavobolje – miris lavande djeluje kao sedativ i ima umirujući efekt. Čaj od lavande može pomoći u izlječenju od migrenske glavobolje jer pomaže u opuštanju krvnih žila, malih mišića u vratu i vlasištu i oko očiju. Depresija i anksioznost – biljka lavande može reducirati stres i anksioznost, te poboljšati raspoloženje. Aroma lavande također potiče relaksaciju. Nesanica i iscrpljenost – šalica čaja od lavande prije spavanja može vam pomoći da lakše zaspete jer lavanda smiruje živčani sustav i smanjuje razinu stresa. Mučnina – kao i đumbir, lavanda može pomoći kod mučnine.
Čaj od lavande može ublažiti mučninu, pogotovo ako je povezana s glavoboljom. Probava – ako imate problema s probavom, čaj od lavande može pomoći. Lavandin čaj ima svojstva protiv nadimanja koja mogu pomoći u uklanjanju plinova i umirivanju trbuha. Čaj od lavande također može pomoći s jačanjem imuniteta, olakšavanjem disanja, liječenjem upale mišića i smanjenjem bolova u zglobovima, vratu i leđima.
  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka