Menu

Evo koliko kave dnevno trebate piti ako želite zaštititi svoje srce

Evo koliko kave dnevno trebate piti ako želite zaštititi svoje srce
Umirovljenici bi trebali piti četiri šalice kave dnevno kako bi zaštitili i obnovili mišiće srca, pokazalo je novo istraživanje.
Razina kofeina, koja se nalazi u četiri šalice kave, može pomoći u zaštiti krvnih žila i popraviti srce nakon srčanog udara, tvrdi se u istraživanju, piše Daily Mail. Kofein pomaže pri smanjenju rizika od srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2, srčanog udara, no razlozi zašto je to tako nisu bili potpuno jasni. Međutim, njemački znanstvenici misle kako kofein stvara stanice koje oblažu arterije i vene te ih čine zdravijima, poboljšavajući njihovu sposobnost oporavka nakon oštećenja. Znanstvenici tvrde kako kofein posebno može pomoći starijim ljudima čija su srca prirodno slabija i imaju veće šanse za razne bolesti.
Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Heinrich-Heine i Istraživačkom institutu IUF-Leibniz za medicinu u Dusseldorfu u Njemačkoj. Otkrili su kako sastojak, koji se može pronaći i u čaju te pićima poput Coca-Cole, uvelike pomaže srcu. Kofein, između ostaloga, jača mitohondrije, koji stanicama daju energiju pa sui ih sposobne održati zdravijima i zaštititi ih. Stoga, ako još razmišljate da su više od dvije kave dnevno previše, prestanite i slobodno uživajte u omiljenom vrućem napitku.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka