Menu

Ako čistite svoj dom izbjeljivačem, ovo nikako ne smijete uraditi

Ako čistite svoj dom izbjeljivačem, ovo nikako ne smijete uraditi
Ako sami čistite svoj dom, zasigurno imate različita sredstva za čišćenje koja kombinirate za različite površine.
I dok sve više ljudi bira prirodna sredstva za čišćenje svog doma, posebice ako u njemu borave djeca i kućni ljubimci, mnogima je ipak omiljeno sredstvo za čišćenje - izbjeljivač. Mješavina soka od limuna i ocat dobri su za ribanje prljavštine s pločica, no samo će djelomično eliminirati bakterije i gljivice.
Virus gripe, primjerice, preživjet će na površini tretiranoj spomenutom mješavinom. Ponekada je potrebno posegnuti za dezinfekcijskim sredstvima, ali treba biti oprezan i čitati upute za korištenje.
Jedna žena to nije učinila i dovela se u vrlo opasnu situaciju. Dominique Heath željela je odčepiti wc-školjku je u namjeri da nađe što učinkovitije sredstvo, kombinirala izbjeljivač sa sredstvom za odčepljivanje. Pri tome se dogodila kemijska reakcija pri kojoj se oslobodio opasan plin, a koji se u nekada koristio i kao kemijsko oružje u ratovima, piše Mirror. Ubrzo su Dominique počele peći oči i grlo te je pozvala pomoć. Vatrogasci su brzo evakuirali sve iz njenog doma, ali i dio ulice.
Kako se i vama ne bi dogodilo isto, pažljivo čitajte upute za korištenje na proizvodima za čišćenje i svakako nemojte kombinirati više sredstva za čišćenje odjednom, posebice ne izbjeljivač i jabučni ocat jer će proizvesti istu reakciju kao i kod Dominique. Uporaba izbjeljivača istovremeno s proizvodima za čišćenje koji sadrže amonijak, može negativno djelovati na vaše zdravlje i uzrokovati simptome poput kašlja, mučnine, kratkoću daha te čak i upalu pluća.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka