Menu

Tri prirodna snagatora koja pomažu u borbi protiv gripe i prehlade

Tri prirodna snagatora koja pomažu u borbi protiv gripe i prehlade
Kada nas gripa ili prehlada svlada, mnogi od nas posegnut će za lijekovima, ali ove zdravstvene probleme mogu olakšati i prirodni snagatori.

 

1. ČEŠNJAK
Češnjak je snažan prirodni antibiotik koji svoja ljekovita svojstva može zahvaliti moćnom spoju alicinu, piše Zadovoljna.hr. U češnjaku se nalazi gotovo stotinu aktivnih kemijskih spojeva, a među njima i nekoliko antioksidansa – spojeva koji smanjuju trošenje i opterećenost tjelesnih stanica. Još nije posve jasno kako svi sastavni dijelovi češnjaka djeluju u tijelu, no češnjak doista djeluje kao antibiotik, sredstvo za odčepljivanje dišnih putova, antikancerogeno i protuupalno, suzbija gljivice i pojedine viruse, ispričala je nutricionistica Mateja Mrmić. Stručnjaci preporučuju konzumiranje triju češnjeva češnjaka dnevno i najbolje ga je jesti u sirovu stanju. Prije konzumacije obavezno ga zgnječite kako biste potaknuli enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin.
2. ULJE DIVLJEG ORIGANA
Ulje ove aromatične biljke smatra se jednim od najsnažnijih prirodnih antibiotika, a zbog njegove jačine treba biti oprezan kod unutarnje ili vanjske primjene i uvijek ga miješati s drugim jestivim uljima. Učinkovito se bori protiv bakterijskih infekcija i gljivičnih infekcija, a olakšava i respiratorne probleme, stoga je sjajan saveznik tijekom sezone gripe i prehlade.
3. GINSENG
Nazivaju ga korijenom života jer prije svega pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu. Korijen ginsenga sadržava ginsenozide, tvari koje podižu opće stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, djeluje na slabokrvnost, jača imunitet i ublažava stres. Ginseng djeluje na povećanje aktivnosti bijelih krvnih stanica, koje se bore protiv bakterijske i virusne infekcije te tako predstavlja obavezan lijek u borbi protiv gripe i ostalih "zimskih" bolesti.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka