Menu

Najjeftiniji lijek na svijetu: Pola limuna i soda bikarbon, mješavina koja vam može spasiti život

Najjeftiniji lijek na svijetu: Pola limuna i soda bikarbon, mješavina koja vam može spasiti život

Znanstvena istraživanja su otkrila da nekoliko kapi limunovog soka pomiješanih sa sodom bikarbonom mogu vam spasiti život.

Ova kombinacija je u stanju da uspori razvoj teških bolesti ili da potpuno ukloni stanice raka.

Soda bikarbona se koristi za i za vanjsku i unutarnju njegu tijela, a ako joj dodate vitamin C koji se nalazi u limunovom soku, dobili ste moćnu kombinaciju koja štiti cijelo tijelo.

Ovo su prednosti sode bikarbone i limunovog soka:

1. Alkalizira tijelo

Kombinacija limuna i sode bikarbone alkalizira cijelo tjelo. To nam pomaže, na primjer, u borbi protiv acidoze koja se može desiti kada bubrezi ne uklone dovoljno kiseline iz tijela, ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Ovo je takođe odličan lijek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se tijelo očisti i sagori masti.

2. Metabolizam

Već ste čuli da limun ubrzava probavu, ali ako mu dodamo malo sode bikarbone dobićemo odličnu mješavinu koja se uspješno bori protiv nadutosti, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa.

3. Čisti tijelo

Ova mješavina čisti našu jetru, a doza vitamina C jača tijelo, te mu pomaže da se izbori sa virusima. Zbog svega toga ne zaboraviti da svako jutro popijete limunadu u koju ste razmutili malu kašičicu sode bikarbone.

Na taj način ćete regulisati loš holesterol i poboljšati rad kardiovaskularnog sistema.

Kako se koristi?

Sastojci: Sok od pola limuna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 čaša vode (200ml).

Primjena: Iscjedite limun i tom soku dodajte sodu bikarbonu pa sve nalijte sa vodom. Popijte ovu limunadu na prazan želudac svako jutro tokom 7 dana. Napravite pauzu 14 dana, pa ponovite tretman.

Ovo piće se uspješno bori protiv tumora i spriječava nastanak i razvoj raka.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka