Menu

Range Rover Sport najbrži je SUV na Nurburgringu

Range Rover Sport najbrži je SUV na Nurburgringu

Land Rover je ponosno objavio da je njihov novi Range Rover Sport SVR upravo postao najbrži SUV na popularnom Nurburgring Nordschleifeu.

 Range Rover Sport SVR upravo je postao najbrži proizvodni SUV nakon što je oborio rekord u pripadajućoj klasi vozila na Nurburgring Nordschleifeu s prolaznim vremenom po krugu od 8 minuta i 14 sekundi. Rekord je oboren sa serijski proizvodnim modelom a za upravljačem je bio testni vozač Land Rovera.

Range Rover Sport SVR pogoni jača verzija Land Roverovog 5.0-litrenog V8 motora sa superpunjenjem čija je izlazna tuningom podignuta na 550 KS što je povećanje od 40 KS u odnosu na standardni motor.

Ubrzanje do 100 km/h traje samo 4,7 sekundi što je vrhunski rezultat obzirom da ovaj Supercharged V8 SUV na vazi pokazuje čak 2,3 tone. Maksimalna brzina iznosi 260 km/h.

To je prvi proizvod koji je izašao iz novo uspostavljenog odjela Jaguar Land Rovera s intrigantnim nazivom 'Special Operations Division', a radi se o Range Rover Sport modelu koji je u potpunosti orijentiran ka visokim performansama, i to više negoli ikoji RR Sport model dosad.

Isti se može podičiti s agresivnijim izgledom karoserije koji uključuje stražnji difuzor, veće usisnike zraka i mrežastu rešetku. Među ostalim valja spomenuti četiri ispušne cijevi na stražnjem kraju kao i visoko-performansni kočioni sustav te veće alu naplatke.

Mike Cross iz Land Rovera rekao je: ''Nurburgring je najbolje mjesto za razvoj i testiranje vozila. Željeli smo vidjeti da li bi se jedan SUV mogao ponašati kao performansni automobil u ovoj vrlo zahtjevnoj okolini. Rezultati su doista spektakularni a Range Rover Sport SVR je pokazao nevjerojatne sposobnosti i performanse.''

Proizvođač kaže da su isto postigli ''bez kompromisa glede tradicionalnih terenskih sposobnosti po kojima je ovaj model i dalje vodeći u klasi, a ustupaka nije bilo ni glede udobnosti.''

Range Rover Sport SVR u prodajne salone Land Rovera stiže sljedeće godine a dotad možete pogledati što ovaj monstruozni SUV može na jednoj od najzahtjevnijih staza na svijetu.  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka