Menu
Ljubuški vjesnik

Ljubuški vjesnik

Hercegovci sade masline i smilje, a ministar poticaje usmjerava u stočarstvo

Danak zbog slabe zastupljenosti hrvatskih kadrova u institucijama u resoru poljoprivrede plaćaju poljoprivredni proizvođači u Hercegovini i Posavini. Dok se poljoprivrednici u ovim krajevima bore za puko preživljavanje, a mahom se bave biljnom proizvodnjom, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kojim od izbora općih izbora 2014. godine gospodari Šemsudin Dedić, SDA-ov ministar iz Krajine, glavninu poticaja usmjerava u animalnu proizvodnju.

Dragi bojovnici, sretni vam dani pobjede i slave!

Proljeće te ’92 godine nije mirisalo beharom i zelenom travom kao mnoga prije. Bilo je oporo, sumorno i neizvjesno. Barut se mogao namirisati u zraku ponajviše zbog netom odigranih događaja na Kupresu. Nemir se uvukao u narod, jer svatko je imao nekog naprijed u rovu. Isčekivanje umori čovjeka, a čekati napad jačeg, opremljenijeg, je tim gore, piše Miljan Konta u kolumni za portal Relax.

Vlada RH izdvaja gotovo 26 milijuna kuna za projekte i programe Hrvata u BiH

Za projekte i programe od interesa za Hrvate u BiH ove će godine iz hrvatskog proračuna biti izdvojeno 25,8 milijuna kuna, što je 1,8 milijuna više nego lani, najavljeno je u četvrtak na sjednici hrvatske vlade koja je osnovala Povjerenstvo za koordinaciju i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH u 2019.

Pretplati se na ovaj RSS feed