Menu

Europski tjedan filma i u Ljubuškom

 Europski tjedan filma i u Ljubuškom

EU info centar u Sarajevu (EUIC), sa svojom mrežom ureda širom Bosne i Hercegovine, pruža relevantne informacije o institucijama i politikama Europske unije, kao i odnosima BiH i EU. Naše aktivnosti uključuju organizaciju različitih seminara, radionica i događaja čiji se sadržaj odnosi na promoviranje programa i vrijednosti Europske unije.

Kao dio aktivnosti vezanih za proslavu Dana Europe, EU info centar organizira Mini festival filmova država članica EU.

Među 6 gradova odabranih za projekcije filmova je i Ljubuški gdje će biti prikazani filmovi koje su ustupile Španjolska i Slovenija. Projekcija će se održati u četvrtak, 24. svibnja u Gradskoj vijećnici Ljubuški s početkom u 17:45.

 

Filmovi koji će se naći na repertoaru su “Rad u solani” (Slovenija) u trajanju od 14 minuta i višestruko nagrađivani španjolski film “La isla minima” – “Močvara”.

Kriminalistički film “Močvara” redatelja Alberta Rodrígueza prije nekoliko je godina osvojio deset nagrada Goya, uključujući i one za najbolji film, glumca, redatelja i scenarij.

“Močvara” priča o pomahnitalom serijskom ubojici na krvavom pohodu. Priča prati dvojicu detektiva koji su primorani staviti na stranu sve međusobne nesuglasice kako bi strpali ubojicu iza rešetaka i spasili nedužne djevojke.

Juan i Pedro su tipičan primjer “dobrog i lošeg” detektiva. Imaju potpuno različite prošlosti i karaktere, a ovo im je prvi slučaj na kojem rade zajedno. Juan je stariji i iskusniji detektiv s mutnom prošlosti. On je radnik koji je došao iz Francovog sistema gdje je cilj opravdavao sredstvo, a nasilje i zlostavljanje mu nisu strani. Juan nema obitelji i najbolji prijatelj mu je boca alkohola s kojom se vrlo često druži. Njegov partner Pedro je totalna suprotost. Pedro je miran i promišljen obiteljski čovjek koji je vrlo ambiciozan i želi se dokazati kako bi što prije otišao raditi u Madrid.

Pozivamo vas na projekciju ovog nagrađivanog filma. Ulaz je slobodan.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka