Menu

Pogledajte kako će izgledati Stari grad Ljubuški (3D VIDEO)

Projekt izrade glavne tehničke dokumentacije za lokalitet „graditeljska cjelina Stari grad Ljubuški – tvrđava herceg Stjepana Kosače u Ljubuškom“ sastoji se od plana konzervacije, restauracije, rekonstrukcije, budućih arheoloških istraživanja, tehničkog opisa i financijskog plana. Tehnička dokumentacija služi kao temeljni preduvjet za sve buduće aktivnosti na obnovi lokaliteta.

Više...

Održan XX. međubiskupijski susret maturanata

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije 6. travnja 2019. godine održan je jubilarni dvadeseti međubiskupijski susret maturanata. Susret na kome se okupilo više od 2.000 učenika završnih razreda srednjih škola iz Splitsko-makarske, Zadarske i Šibenske nad/biskupije te njihovih vjeroučitelja i profesora započeo je sv. misom u crkvi sv. Ante na Humcu, a nastavio se zajedničkim druženjem u Međugorju i Mostaru. Maturanti su na ovaj način izrazili zahvalnost Bogu na milosti i svim darovima koje im je udijelio tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Više...

Otvorena izložba Hlebinske škole u Ljubuškom

U sklopu programa proslave Dana općine Ljubuški večeras je u Franjevačkom samostanu na Humcu otvorena izložba hrvatskog naivnog slikarstva „Hlebinska škola u Ljubuškom“. O izložbi su govorili Jure Paponja i Beat Čolak. Program je vodila Bjanka Medić, a izložbu je otvorio humački župnik fra Ljubo Kurtović.

Više...