Menu

U hotelu „Hum“ u Ljubuškom postavljena izložba slikara Željka Bote – Sakija

U hotelu „Hum“ u Ljubuškom postavljena izložba slikara Željka Bote – Sakija

Ljubuški slikar i šahist Željko Boto 'oglasio' se novom izložbom postavljenoj u njemu omiljenoj bazi hotelu „Hum“ u Ljubuškom.

 

Uvažavajući mogućnosti prostora ljubiteljima slikarstva Boto se ovoga puta predstavio s dvanaest radova, uglavnom rađenih u tehnici pastela. Kao što i priliči ovom osebujnom slikaru, koji u slikarstvu traga za umjetničkim posebnostima, njegova najnovija izložba je presjek njemu omiljenih tema – portreti, ovoga puta Alberta Einsteina, Marije Kalas, Ane Rucner…, cvijeće i naravno njemu dragi konji.

Posebnost su Botine cvjetne teme, koje su u stvari bokori sublimirajuće ekspresije između cvijeta i podloge, tj. biljke. Nižu se poput kugli sladoleda stvarajući kompoziciju u koju treba proniknuti.

Govoreći o najnovijem izložbenom postavu ovoga ljubuškog slikara Slađana Miličević, magistra likovnih umjetnosti je primijetila:
„Mene raduje što se svaki put iznenadim kad Željko 'izvuče' pojedine slike, jer uvijek mislim da sam ih sve vidjela. Ugodno me iznenađuje i njegova kompozicija boja, postupnost koja je prije bila fragmentarna, sada zauzima cijelu sliku, odnosno cijelu površinu slike. Portreti u pastelu su figurativni što je posebice istaknuto u portretu Marije Kalas. Kad je u pitanju Željko Boto naglasila bih ono što sam, mislim, prilikom jedne od njegovih ranijih izložbi kazala – on se ne treba ni s kim uspoređivati, on je jedan jedinstven, neponovljiv, kao i svaki umjetnik koji zna izraziti svoje osjećaje kroz svoja djela!“


Na primjedbu da nedavni termin za otvaranja izložbe nije najsretnije odabrao, kvalifikacijske nogometne utakmice, pa lovačka večer i svojevrsni ljubuški Oktoberfest, slikar je u šali primijetio - to je sretna okolnost, na izložbu su došli oni koji vole umjetnost, a ne ljudi po inerciji“.


Izložba Željka Bote – Sakija, u predvorju hotela „Hum“ u Ljubuškom, ostaje otvorena do 20. listopada.

Umjetnik2 Botino cvijece

Umjetnik3 Glazbena pratnja

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka