Menu

Josipa Pavičić u Ljubuškom promovira knjigu o boli i pobjed

Josipa Pavičić u Ljubuškom promovira knjigu o boli i pobjed

Josipa Pavičić Berardini sinoć je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održala promociju svoje knjige ‘Šest milimetara’ koja govori o njezinoj borbi s karcinomom.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini, osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djece. A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj novoj knjizi.

Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život, ali i koje popratne pojave terapije može očekivati, kako prilagoditi prehranu – na sva ta pitanja Josipa Pavičić Berardini dala je u svojoj knjizi jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

 

Ulomke iz svoje knjige pročitala je Josipa dok je večer vodila Anamarija Nosić, a dr. med. Ivan Landeka je kroz svoje obraćanje osvijestio problem zloćudne bolesti.

“Netko nam je podario život kao najvrjedniji dar, netko nas je toliko ljubio da smo stvoreni na njegovu sliku, savršeni, jednostavni i zdravi. Čuvajmo najljepši dar našeg života i brinimo o našem zdravlju”, poručio je dr. Landeka govoreći o velikim životnim problemima.

Na samom kraju emotivne večeri autorica knjige je pozvala pomoćnicu općinskog načelnika Ankicu Šaravanja i udijelila joj zahvalnicu udruge Europa Donna Hrvatska koja za cilj ima podizanje svijesti žena Europe o raku dojke.

 

Promociju su organizirali Općine Ljubuški i HKD Napredak, podružnice Ljubuški, a dio prihoda od prodaje knjige Josipa će donirati za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

https://www.facebook.com/pg/ljubuskiportal/photos/?tab=album&album_id=10155452978977025

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka