Menu

Proslavljen Markovdan u Klobuk

Proslavljen Markovdan u Klobuk

Skoro stoljeće i pol župa Klobuk, 25.travnja, proslavlja blagdan svetog Marka, svog zaštitnika. U sklopu ovogodišnje proslave, dan ranije, održan je Malonogometni turnir zaselaka MZ Klobuk.

Središnja proslava, na dan zaštitnika župe, je započela prijepodne svetom misom – blagoslovom, u Kapel Mali, a nastavila se poslijepodne blagdanskom svetom misom u 18 sati u župnoj crkvi.

U sklopu proslave održano je predstavljanje knjige Fra Roberta Jolića „Sabrana djela fra Martina Mikulića“. Djelo je u kratkim crtama, predstavio, autor, fra Robert Jolić, klobučki župnik.

 

Središnji večernji program je održan na igralištu uz novu osnovnu školu.

Okupljene Klobučane, njihove goste i uzvanike među kojima je bio i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, inače rodom iz tog mjesta, pozdravio je Goran Šimunović, predsjednik Vijeća mjesne zajednice Klobuk.

Priznanje, zahvalnica i slika Klobuka, za pomoć naselju, uručeni su Igoru Jurčiću, odnosno tvrtki „Jurprom“ iz Ljubuškog.

Priznanja i nagrade uručeni su i najboljim malonogometašima na turniru klobučkih zaselaka. Prvo mjesto osvojili su malonogometaši Osoja, drugo Brđani, a treće Poljane. Čelnici mjesne zajednice Goran Šumunović i Stanko Musa, uručili su i nagrade za najboljeg strijelca (Dario Antić), najnadarenijeg igrača (Luka Petrović) i najljepši pogodak (Mario Čuljak).

Program je nastavljen zabavnim sadržajima, a nastupili su: pjevačka skupina Dream team „Babe“, guslar Tomislav Petrović Ižić, HKD-a „Sveti Marko“ Klobuk, i „Trio Jukebox“.

 

Domaćini i organizatori, MZ Klobuk, lovačka sekcija Klobuk, Župni ured Klobuk i HKUD Sv. Marko Klobuk su se pobrinuli da na proslavi ništa ne fali pa su posjetitelji mogli uživati u ukusnom lovačkom čobancu, jelima s roštilja i bogatom izboru pića.

Proslava je uz ples i pjesmu te bogatu tombolu potrajala do kasno u noć.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka