Menu

Knjižnica Ljubuški nabavlja novi informacijski sustav

Knjižnica Ljubuški nabavlja novi informacijski sustav

LJUBUŠKI - Knjižnica Ljubuški tijekom 2018. godine planira, osim svakodnevnih redovitih aktivnosti i rada s članovima i korisnicima usluga Knjižnice, kontinuirano obogaćivati kulturno-društveni život na prostoru općine Ljubuški organiziranjem raznovrsnih programa i projekata za sve dobne skupine.

 

Jedna od planiranih aktivnosti je realizacija projekta pokretne knjižnice, kako bi se Knjižnica približila, u prvom redu korisnicima usluga ustanova socijalne skrbi te učenicima područnih škola na području općine Ljubuški.

U izvješću koje je podnijela JU „Kulturno-športski centar“ o planu rada za 2018. godinu, u sklopu koje djeluje Knjižnica Ljubuški, u prvoj polovici 2018. godine Knjižnica očekuje završetak projekt „Digitalizacija hemeroteke“.

Naime, Knjižnica Ljubuški raspolaže zavidnim knjižnim fondom, preko 22.000 bibliotečkih jedinica i jedina je Knjižnica u Zapadnohercegovačkoj županiji koja se od 1999. godine služi računalnim knjižničarskim programom za nabavu, obradu posudbu i pretraživanje knjiga.

„Nažalost, trenutno raspolažemo sa zastarjelom programskom podrškom, koju smo uz pomoć Gradske knjižnice Medveščak instalirali prije petnaestak godina. Primorani smo, stoga, nabaviti novi informacijski sustav“, navedeno je u izvješću.

Na temelju dugotrajnog promišljanja i analiziranja knjižničnih programa dostupnih na bosanskohercegovačkom i hrvatskom tržištu, u Knjižnici su se odlučili na implementaciju programa „ZaKi“, koji je razvijen u suradnji Knjižnica grada Zagreba i tvrtke Viva.info.

Riječ je o integriranom knjižničnom sustavu, koji omogućuje cjelokupno knjižnično poslovanje (nabava, obrada, cirkulacija, pretraživanje, revizija, otpisi i dr.).

„O ovoj temi smo već nekoliko puta razgovarali s odgovornim osobama iz zagrebačke tvrtke Viva.info. Postoji dobra volja da i Knjižnica Ljubuški implementira program „ZaKi“, uz prethodno dopuštenje Knjižnica grada Zagreba“, zaključeno je u izvješću.

Piše: Antonela Marinović Musa
Izvor: Dnevni list / Facebook

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka