Menu

Na Humcu otvorena izložba “Pomozimo zajedno”

Na Humcu otvorena izložba “Pomozimo zajedno”

U ponedjeljak je nakon prve večeri devetnice na Humcu otvorena velika humanitarna putujuća izložba umjetničkih djela “Pomozimo zajedno” koju je organizirala Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać.

U izložbi je sudjelovalo 69 likovnih umjetnika s likovnim radovima, odnosno slikama, grafikama, crtežima, skulpturama i mozaikom, koji će biti na licitaciji do završetka programa izlaganja.

 

Izložbom se planira obići 35 gradova, 15 gradova u BiH i 20 gradova u Republici Hrvatskoj, a provodi se u partnerstvu s Maticom hrvatskom i Hrvatskom maticom iseljenika, a sve pod pokroviteljstvom Vlade RH, Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan RH, HT Eroneta i JP Elektroprivreda HZHB.

Projekt će vjerojatno biti zaključen u Zagrebu, ali inicijativa za organizaciju ovakvoga projekta nastala je u Širokom Brijegu, i to gotovo slučajno.

Otvorenje izložbe vodila je Misijana Brkić Milinković, rukovoditeljica odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta, a u programu svečanosti otvaranja ove vrijedne i humane izložbe sudjelovali su Kristina Kramer Ćavar, umjetnička koordinatorica projekta i u ime udruge Kristina Govorko.

Nešto više o radovima akademskih kipara i slikara te umjetnika amatera zastupljenih na ovoj izložbi, govorila je umjetnička koordinatorica projekta mr. sakralne umjetnosti Kristina Kramer Ćavar.
Humački gvardijan fra Dario Dodig je zahvalio organizatorima izložbe što su Humac uvrstili u svoju putujuću izložbu i primijetio kako su se slike jako dobro uklopile u prostor Humca te u ime svih fratara zahvalio im za sve dobro što čine kroz udrugu.

Izložba “Pomozimo zajedno” humanitarnoga je karaktera. Tijekom trajanja izložbe je i online aukcija na stranicama Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać. Preko aplikacije svima se nuditi svako djelo i bit će prikazana trenutna vrijednost svakoga djela. Usto, posjetitelji će svoj iznos moći ponuditi i putem kataloga i dodataka katalogu pri svakoj izložbi, a nijedno djelo neće biti prodano do završetka izložbe. Tek za godinu dana, kada završi posljednja izložba, najviši ponuđač dobiti će određeno djelo, za koje se u Udruzi nadaju da će ga ponosni vlasnici istaknuti na zidovima svojih domova, a usto pomoći i gradnju Doma fra Mladen Hrkać.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka