Menu

Uočnica i koncert klape “Benedictus” na Hardomilju

Uočnica i koncert klape “Benedictus” na Hardomilju

Sinoć je na starom Hardomilju, filijali župe Humac, održana misa uočnica za današnju proslavu sv. Stjepana, a nakon mise okupljeno mnoštvo moglo je uživati u koncertu klape “Benedictus”.

Uočnicu je predmolio fra Dario Dodig, pjevao zbor sv. Kate iz Ljubuškog, pod ravnanjem prof. Ivane Zrimšek Šaravanja , a svetu misu je predvodio fra Danko Perutina koji se u svojoj nadahnutoj propovijedi dotaknuo se blagdana Gospe od Anđela, kada se franjevci spominju obraćenja sv. Franje u Porcijunkuli te tu crkvu usporedio s crkvom na Starom Hardomilju.

Nakon svete mise upriličen je u hardomiljskoj kamenoj crkvi koncert klape “Benedictus” koja djeluje pri samostanu na Humcu, a članovi su i u župnom zboru svetog Ante.
Pjevaju na važnijim događajima u župi, klapu čine: Branimir Ćorić, Alojz Franjić, Mladen Nižić, Jure Rupčić, Dragan Ivanković, Jure Dedić i Zdenko Vištica.

 

Tjekom večeri prikazan je video uradak „Zemlja dida mog“ kroz koji su Paško Bubalo, Fran Zelić i Filip Grgić pokazali kako vide svoj Ljubuški i svoj kraj kroz objektiv kamere. Oni su učenici Gimnazije Ljubuški koji su pod rukovodstvom psihologinje Zdravke Rupčić na natjecanju „Mladi i nasljeđe – Upoznajmo kulturnu baštinu i čuvajmo prirodu“ osvojili 1. mjesto te time pokazali da su ponosne na ljepotu prirode koja ih okružuje i kulturno naslijeđe Ljubuškog.

Tako su prisutni imali priliku uživati u prelijepim prizorima i još više postali postali svjesni onoga što imamo, onoga što nas okružuje i s čim živimo, onoga što nam je podario Bog.

Program je vodila Ana Bubalo koja je na kraju još jednom, u ime svih Hardomiljčana, zahvalila klapi “Benedictus” s Humca što je svojom pjesmom uveličala proslavu Dana Hardomilja.

Večerašnja proslava sv. Stjepana, nebeskog zaštitnika sela Hardomilje počinje svečanim misnim slavljem koje predvodi fra Dane Karačić, a liturgijsko slavlje uveličat će klapa Benedictus. Nakon mise započinje druženje Hardomiljčana i bogat kulturno zabavni program. Druženje uz jelo i piće u ponudi svadbenog salona “Ohio” te svirkom uživo.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka