Menu

Glazbena škola svom gradu poklonila koncert za pamćenje

Glazbena škola svom gradu poklonila koncert za pamćenje

Večeras je u Parku hrvatskih banova održan „Koncert u parku“. Glazbena škola Ljubuški i HKD Napredak, podružnica Ljubuški ovim koncertom na javnoj površini promiču jedan iznimno važan kulturni cilj, a to je pokušaj približavanja klasične glazbe što većem krugu ljudi. Na koncertu su se predstavili učenici i učitelji.

Posjetitelji su bili oduševljeni klasičnim melodijama, a izvođači su nagrađeni gromkim pljeskom, posebno jazz bend učitelja. Nastup učitelja bila je jedinstvena prilika da mladi ljudi mogu poslušaju i uživati u malo boljoj i kvalitetnijoj glazbi jazz klasike koju baš i nemaju priliku često čuti u svom gradu.

U jednosatnom koncertu, na pažljivo odabranom programu nalazila su se djela svjetski poznatih skladatelja.

Na samom početku prisutne ljubitelje glazbe i slučajne prolaznike je pozdravila ravnateljica Ivana Zrimšek Šaravanja, koja je objasnila kako se koncert održava već treću godinu za redom i dio je to projekta koji je spontano krenuo u želji organiziranja koncerta na otvorenom kako bi približili klasičnu glazbu publici, jer su primijetili da na koncerte klasične glazbe koje organiziraju u crkvama dolaze isključivo roditelji i rodbina te najbliži prijatelji.

„Odlučili smo napraviti koncert klasične glazbe u parku, tako da nas prolaznici mogu poslušati. Tako je sve krenulo, pa smo koncertu dodali nekoliko skladbi u izvedbi učitelja i nakon koncerta svi su komentirali oduševljenje bendom učitelja. Tako se rodila ideja da osnujemo bendove učenika koji nisu u nastavnom planu i programu, a ovo je nešto što smo i mi dodatnim naporima  i svojom ljubavlju prema glazbi postigli, da su naši učitelji odvojili vrijeme i rade s učenicima. Dokazali smo da je glazba sve ono što je dobra glazba, samo se treba dijeliti na dobru i na lošu glazbu. Ovo je tek početak, ovo će se razvijati, i kroz nekoliko godina to će biti još bolje“, kazala je ravnateljica Šaravanja.

 

Tako su ove godine HKD Napredak, podružnica Ljubuški i Glazbena škola Ljubuški svim građanima poklonili još jedan nezaboravni koncert klasične glazbe koji je pokazao da je ovo samo jedan od brojnih dokaza koji govore u prilog tome da Ljubuški nema samo slavnu glazbenu sadašnjost nego i budućnost.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka