Menu

Dvadeset i prva karnevalska povorka u Ljubuškom biti će ujedno i prva međunarodnog karaktera

 Dvadeset i prva karnevalska povorka u Ljubuškom biti će ujedno i prva međunarodnog karaktera

Dvadeset i prva karnevalska povorka u Ljubuškom biti će ujedno i prva međunarodnog karaktera, sa karnevalskim skupinama iz drugih država i predstavnicima europske karnevalske federacije.

Neće ovo biti prvi put da u Ljubuškom na karnevalu gostuju inozemne grupe, budući da su već prošle godine nastupali „Karnevalska udruga Monade“ sa Supetra na Braču, i „Karneval Koret – Tuzi“ iz mjesta Tuzi u Crnoj Gori, a još ranije su u proteklim godinama zabilježeni nastupi limene glazbe iz Komina, mažoretkinja iz Kaštela, te kulturno-umjetničkih društava iz Vrgorca, KUD Dusina i KUD Vrgorska Krajina. Ipak, bit će ovo prvi put da uz zastavu Ljubuškog Karnevala ide i zastava Europske karnevalske federacije, a karnevalsku povorku će predvoditi predstavnici federacije u službenim karnevalskim odijelima. Osim toga, inozemnih grupa u povorci će biti puno više nego do sada.

Svoj nastup na ovogodišnjem Ljubuškom Karnevalu već je potvrdilo pet inozemnih grupa: Društvo Korant Podvinci – Ptuj (Slovenija), Makarske maškare – Krvavica (Hrvatska), Karneval Koret – Tuzi (Crna Gora), Karnevalska udruga Tome Krnjeval – Biograd na moru (Hrvatska) i KUD Sumarton – Totszentmarton (Mađarska).

Osim grupa koje su već potvrdile svoj nastup, očekuje se dolazak još nekoliko inozemnih grupa s kojima su organizatori Ljubuškog Karnevala u kontaktu.

Uz inozemne grupe, u povorci će naravno sudjelovati i domaće grupe: Mažoretkinje Ljubuški, Mažoretkinje Široki Brijeg, Limena glazba Livno, Plesna skupina Dance Factory, a očekuje se i da će osim „Karnevalskog društva Prolog“ biti organizirana još poneka skupina iz ljubuških okolnih mjesta. Svoj povratak ove godine najavljuje i jedna od najstarijih ljubuških karnevalskih skupina – Crveni Grm. Voditelj mačkara u Crvenom Grmu, Ivan Petrušić – Bajić, najavljuje da se nakon duge i teške bolesti, Crveni Grm vraća u punom sjaju.

Ljubuške srednje škole, „Gimnazija Ljubuški“ i „SSŠ Ruđera Boškovića“, također će dobiti pozive da sudjeluju u velikoj karnevalskoj povorci. Iako pozivi u srednje škole još nisu stigli, budući da nastava drugog polugodišta počinje u idućem tjednu, ekipa iz SSŠ Ruđera Boškovića je već najavila svoj dolazak.

Izvor: Karnevalsko društvo Prolog / Facebook

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka